srušio se na travnjak

Drama u Austriji; po igrača Ajaxa poslali i helikopter!

08.07.2017 u 19:34

Bionic
Reading

Nogometaši Ajaxa i Werdera igrali su prijateljsku utakmicu u Austriji, no nakon što se u 72. minuti na travnjak srušio Abdelhak Nouri, utakmica je prekinuta

Ajaxov veznjak, 20-godišnji Abdelhak Nouri pri isteku 72. minute sjeo se a potom i legao na travnjak. Sudac ogleda iste je sekunde prekinuo utakmicu a vrlo brzo na travnjaku su se pojavili liječnici, prvo Ajaxa, čiji je Nouri igrač, a onda i dežurna liječnik na stadionu.

Nesretnom Nouriju presudila je srčana aritmija, potpomognuta velikom vrućinom koja vlada ovih dana u središnjoj Europi.

Liječnici su činili sve kako bi igrača koji je kolabirao održali pri svjesti, a nakon nekoliko minuta stigao je i helikopter.

'Nouri je imao srčane aritmije. On je stabilno, ima uredne otkucaje srca i spava. Helikopter ga vozi u bolnicu. Hvala vam za svu vašu podršku', objavili su iz Ajaxa..

Naravno, suigrači ali i gledatelji sa strepnjom su pratili što se događa na travnjaku, a sudac je nakon svega prekinuo utakmicu. I manje je bilo važno što je Werder u tom trenutku vodio 2:1.

Inače, Nouri je prošle sezone upisao 15 nastupa na prvu momčad, uključujući i tri nstupa u utakmica Europske lige, a debitirao je u seniorskoj momčadi u kup-dvoboju protiv Willema II.