ostaje do subote

Drama oko Đokovića se nastavlja; ministar ga tjera iz zemlje, ali stručnjaci su otkrili način da ipak zaigra na Australian Openu; evo novih detalja!

14.01.2022 u 09:49

Bionic
Reading

Nakon što je Alex Hawke, ministar za imigracijsku politiku Australije, donio odluku o deportaciji Novaka Đokovića pojavila se mala mogućnost da bi ipak igrati na Australian Openu

Naime, nedugo nakon što je najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću ponovno ukinuta viza za ulazak u Australije oglasio se Abdul Rizvi, bivši zamjenik tajnika australskog odjela za imigraciju.

Uz njega javilo se još nekoliko stručnjaka, a zaključak je sljedeći. Naime, svi su uvjereni kako Đoković ipak može igrati Australian Open, usprkos tome što je donijeta odluka o deportaciji.

Naime, svaka osoba koja dobije nalog za deportaciju ima pravo na žalbu, a tu se nalazi kvaka koja bi u teoriji mogla omogućiti Đokoviću da ipak igra na Australian Openu. Naime, Đoković još uvijek nije skinut iz ždrijeba Australian Opena u kojem je izvukao Miomira Kecmanovića. Ako ga deportiraju na njegovo mjesto ubacit će petog nositelja, Rusa Andreja Rubljova.

Naime, nije neuobičajeno da osoba koja se žali dobije tzv. pomoćnu (privremenu) vizu koja bi mogla potrajati do kraja turnira koji se igra od 17. do 30. siječnja 2022.

U sve to Rizvi je uvjeren i kaže kako nije nemoguć takav scenarij, ali opet je sve u ovlasti Alexa Hawkea, ministra za imigracijsku politiku Australije.

'U slučaju da ministar ukine Đokovićevu vizu, a on se na takvu odluku žali, to ministru otvara opciju da ga se iz 'pritvora' pusti tzv. pomoćnom ivizom dok traje žalbeni postupak. On bi mogao trajati dovoljno dugo da se Đoković ipak natječe na Australian Openu', kazao je Rizvi koji je uvjeren kako bi na sudu, jer Đoković ima sjajne odvjetnike. australska Vlada 'opet mogla izgubiti.'

Kako god se okrene ova sapunica nije gotova i dok god ima šanse Đoković i njegov tim napravit će sve da dobiju barem privremenu vizu kako bi pokušao obraniti titulu pobjednika na Australian Openu i ispisati povijest tenisa jer lovi rekordni 21. Grand Slam naslov.

Doznaje se kako traju pregovori razgovori Đokovićevih odvjetnika i predstavnika australske vlade. Đoković se također najavio na razgovor s imigracijskim službenicima i do tada će sigurno ostati na slobodi. Nešto kasnije doznaje se kako hitno saslušanje neće biti u subotu, nego počinje već danas (petak).

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia