mučna situacija

Ako je ovo točno čeka nas totalna drama u Australiji i najgori mogući scenarij za Đokovića; doznaje se koji sada plan za deportaciju ima država!

13.01.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Najnovije informacije iz Australije, kada je u pitanju Novak Đoković i njegova viza, donose i jedan vrlo dramatičan scenarij

Kao što je poznato potvrđeno je kako Novak Đoković neće biti deportiran iz Australije tijekom četvrtka, ali kako se doznaje to bi se ipak moglo dogoditi u petak.

Naime, nakon što je Đoković doznao ždrijeb na Australian Openu – gdje bi trebao braniti titulu pobjednika – vrlo jasnu i oštru poruku mu je uputio premijer Viktorije Daniel Andrews koji bi mogao izdati – nalog za deportaciju.

No, isto tako s druge strane, ako zaista dođe nalog za ukidanje vize, Đokovićevi odvjetnici će se odmah žaliti sudu. Od ljudi bliskih Đokoviću tako se doznaje da cijeli njegov odvjetnički tim radi na tome da uloži žalbu sudu ako zaista bude izdan nalog o deportaciji.

Kako god se okrene, to bi moglo dovesti do totalnog kaosa jer Australian Open (glavni ždrijeb) počinje u ponedjeljak 17. siječnja.

Također treba reći kako australski The Age doznaje i neke nove detalje o slučaju Đoković. Naime, oni su iz svog izvora doznali kako će do kraja tjedan cijeli slučaj sigurno biti gotov, dakle do početka turnira.

No, isto tako The Age doznaje kako će Alex Hawke, ministar za imigracijsku politiku Australije, konačnu odluku vrlo vjerojatno objaviti u petak.

Dakle, drama oko Đokovića produžila se na još jedan dan, a nije nemoguće da se i oduži jer najbolji tenisač svijeta iza sebe ima cijeli tim odvjetnika koji vjerojatno već imaju plan A, B i C. U tom slušaju, nakon uložene žalbe i novog saslušanja sve bi se moglo produžiti do početka turnira. Dakle, scenarij u kojem Đoković igra na prvom Grand Slam turniru sezone pa recimo nakon prvog ili drugog kola nude deportiran - nije nemoguć, ali svi se slažu kako bi to bila katastrofa za turnir i cijelu Australiju.

U cijeloj priči treba reći kako se politika opasno umiješala u cijeli slučaj jer jedan izvor doznao je kako Vlada Australije pod svaku cijenu želi ukidanje vize, ali u popodnevnim satima u petak jer to bi značajno smanjilo vrijeme koje bi Đoković i njegov odvjetnički tim imali da se žale i ponište odluku do početka turnira.

Dakle, informacije koje dolaze iz Australije – ako su točne – sugeriraju kako je vrlo vjerojatno da nas čeka novi skandal. A kako će sve završiti baš nitko ne zna!

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia