ODLAZAK MOZARTA

Došao je taj dan; svijet rukometa bit će u suzama!

05.06.2015 u 09:20

Bionic
Reading

Ivano Balić danas će odigrati svoju posljednju utakmicu (Wetzlar - Göppingen, 20 sati), a nakon toga će rukometni svijet ostati siromašniji za rukometnog Mozarta

I došao je taj dan nakon kojeg u rukometu ništa više neće biti isto. Dva puta najbolji rukometaš svijeta (2003, 2006) s 36 godina na leđima završit će svoju uspješnu igračku karijeru.

'Nije mi još ušlo u glavu da je kraj. Sada je sve normalno. Valjda će me na utakmici 'udariti u glavu'', rekao je Balić za HRT

'Veseli me što ljudi iz Hrvatske dolaze na tu utakmicu, da me vide posljednji put kako igram, puno njih me vidjelo i kako sam igrao svoju prvu utakmicu u Splitu. Bit će lijepo i posebno', dodao je Balić.

Posljednji treninzi, luta li glava negdje drugdje?

'Ne, još uvijek je to moj posao, moram biti unutra, sve ide dobro.'

Ivano Balić je karijeru počeo u Splitu, nastavio u Metkoviću pa oblačio dres Portlanda, Zagreba, Atletico Madrida i Wetzlara.

Najveće uspjehe ostvario je s hrvatskom reprezentacijom. Bio je svjetski prvak (2003) i dva puta srebrni (2005, 2009), olimpijski pobjednik (2004), a s Igara ima i jednu broncu (2012). Može se pohvaliti i  mediteranskim zlatom (2001), a najsjajnije odličje mu nedostaje samo s Europskog prvenstva gdje je dva puta uzeo srebro (2008, 2010) te jednom broncu (2012).

Ispod članka nalazi se anketa s vrlo jednostavnim pitanjem:

Je li Ivano Balić najbolji rukometaš svih vremena?

Najbolje od Balića