šok u zemlji

Doping skandal trese Sloveniju: Brončana olimpijka osramoćena!

26.10.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Međunarodna biatlonska federacija (IBU) suspendirala je Teju Gregorin nakon što je u njezinom uzorku s Igara u Vancouveru iz 2010. godini pronađen doping, što baca mrlju i na njezinu olimpijsku broncu iz Sočija...

Slovenska 37-godišnja biatlonka može se pohvaliti olimpijskim odličjem iz Sočija 2014. godine, kada je u dohvatnoj utrci zauzela treće mjesto, a ima i srebro sa SP-a iz Pjongčanga 2009. godine, no sada je na te uspjehe bačena ružna mrlja.

Naime, Međunarodna biatlonska federacija (IBU) objavila je ovog četvrtka kako je u uzorku Teje Gregorin s Igara iz Vancouvera 2010. godine pronađen metabolin, vrsta hormona rasta.

Gregorin koja se još uvijek natječe u Svjetskom kupu suspendirana je do daljnjeg, a slovenska javnost digla se na noge jer Gregorin je osvojila medalju na najuspješnijim Igrama u sportskoj povijesti ove zemlje, jednu od osam iz Sočija. Neće joj biti oduzeta, ali ovo je bolna pljuska za slovenski biatlon. Dosad su uglavnom Rusi padali na doping testu u ovom sportu.

'Prihvaćam suspenziju i surađivat ću u istrazi. Molim vas za razumijevanje i ispričavam se svima koje sam povrijedila svojim postupcima,' izjavila je Teja Gregorin na izvanrednoj presici nakon objave kazne.