brazilac u strahu

Massa najveći protivnik povratka Kubice u F1: Pa on vozi s jednom rukom!

26.10.2017 u 10:44

Bionic
Reading

Felipe Massa smatra da će Robert Kubica imati velikih problema ako se vrati u elitno automobilističko natjecanje sljedeće sezone, a mogao bi to napraviti upravo na mjestu Brazilca...

Podsjetimo, Kubica je prije šest godina teško stradao u jednoj reli nesreći i nakon toga imao je velikih problema s funkcionalnosti svoje desne ruke te se udaljio od Formule 1.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada SAD-a Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, testiranja koja je obavio s Renaultom ove godine pokazala su da je i dalje prilično brz pa se ponovo aktualizirala priča njegovog povratka u Formulu 1. Zainteresiran je za njega Williams koji razmišlja zamijeniti Felipea Massu s poljskim vozačem, a na odgovor Brazilca nije se dugo moralo čekati.

'Meni uopće nije jasno kako on vozi. Ja ne bih mogao voziti samo s jednom rukom. Ne mogu vjerovati da u nekim utrkama neće zbog toga patiti, na stazama na kojima je fizički zahtjevno voziti,' poručio je svojem poslodavcu Massa i dodao:

'Poštujem ono što radi, to je zbilja nevjerojatno. No, nemoguće je da neće imati problema.'

Viceprvak iz 2008. godine popljuvao je i svog drugog konkurenta za mjesto u ekipi.

'Mislim da Paul di Resta nije pravi vozač za ovu momčad koji će razvijati bolid i ostvarivati dobre rezultate. No, nisam tu da se žalim ili nešto pričam o nekom, samo sam izrazio svoje mišljenje,' naglasio je Massa koji se prošle godine u Interlagosu već oprostio od Williamsa i svoje F1 karijere, da bi se ipak vratio u sport nakon što je Valtteri Bottas preselio u Mercedes.