wta luksemburg

Donna Vekić poražena u četvrtfinalu, ali ipak je jedan podatak može utješiti

18.10.2018 u 21:01

Bionic
Reading

Njemačka tenisačica Julia Goerges (WTA - 9.) zaustavila je Osječanku Donnu Vekić (WTA - 35.) svladavši je u četvrtfinalu WTA turnira u Luksemburgu sa 6-3, 3-6, 6-3 nakon jednog sata i 54 minute borbe.

Bio je to treći dvoboj naše tenisačice sa 29-godišnjom Njemicom te njezin treći poraz. Donni za utjehu ostaje činjenica da je po prvi put uspjela osvojiti set protiv Goerges, iako je imala priliku i ozbiljnije ugroziti prvu nositeljicu.

To se prvenstveno odnosi na prvi set u kojem je Vekić imala pet prilika za 'break' raspoređenih na tri gema u kojima je Goerges bila na servisu, ali nijednu priliku nije uspjela realizirati. Za razliku od nje, Njemica je došla do 'breaka' kad je Vekić prvi put bila na početnom udarcu, što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

  • +4
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

U drugom setu je viđena drugačija slika. Sad je Vekić prva stigla do 'breaka', za vodstvo 2-0. To je ostala jedina prilika za 'breeak' u drugoj dionici te je naša tenisačica odvela meč u treći set.

U odlučujućem setu Goerges je sjajno kontrolirala gemove kad je bila na početnom udarcu te prepustila Vekić svega tri poena. Naša je tenisčica u šestom gemu izvukla 15-40 osvojivši četiri poena zaredom. No, kad se u istu situaciju dovela dva gema poslije, nije se uspjela oduprijeti naletu Njemice koja je gem poslije na uvjerljiv način odservirala za pobjedu.

Ovim je porazom, što se WTA turnira tiče, za Donnu Vekić završena sezona koju će pamtiti po finalu i propuštenoj prilici za naslov u Washingtonu te najboljem Grand Slam rezultatu u karijeri, proboju u osminu finala Wimbledona.

WTA Luxembourg - četvrtfinale

Julia Goerges (Njem/1) - DONNA VEKIĆ (HRV/6) 6-3, 3-6, 6-3

Belinda Benčić (Švi) - Vjera Lapko (Bje) 6-4, 6-1

Dajana Jastremska (Ukr) - Margarita Gasparjan (Rus) 6-1, 6-4