us open

Donna Vekić ostala bez polufinala US Opena; hrvatska tenisačica nije iskoristila svoje prilike...

04.09.2019 u 20:20

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale US Opena, uspješnija od nje je u četvrtfinalu bila Švicarka Belinda Benčić sa 7-6 (5), 6-3 nakon sat i 40 minuta igre...

Bio je ovo četvrti međusobni susret Donne Vekić i Belinde Benčić i treća pobjeda 22-godišnje Švicarke.

Za Vekić je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu na nekom Grand Slam turniru te je bila vrlo blizu tome da osvoji prvi set i tako se približi nadomak plasmana među četiri najbolje.

U prvom setu obje su igračice sigurno držale svoj servis do rezultata 4-4, a onda je Vekić ostvarila 'break' i došla u situaciju servirati za prvu dionicu dvoboja. Vekić je do 'breaka' stigla s četiri uzastopna osvojena poena, prva dva svojim odličnim udarcima, a onda je Benčić napravila dvostruku servis pogrešku te promašila jedan forhend.

No, u sljedećem gemu Švicarka je zaigrala mnogo agresivnije, Vekić nije uspjela ubaciti dovoljan broj prvih servisa pa je Benčić odmah nadoknadila zaostatak. Vekić je kod zaostatka 5-6 uspjela spasiti set-loptu Švicarke odličnim servisom u tijelo i laganom realizacijom na forhendu pa se ušlo u 'tie-break'. Iako je Vekić osvojila prvi poen na servis Benčić u odlučujućoj igri, to je bio jedini trenutak kada je imala prednost. Benčić je odmah vratila zaostatak i vrlo brzo stekla prednost od 4-2, a potom i stekla tri set-lopte kod 6-3. Vekić je prve dvije spasila svojim dobrim servisima, ali je na treću promašila forhend.

I početka drugog seta je protekao slično kao i prvi, do 3-3 niti jedna igračica nije imala 'break-loptu', a onda je Vekić odigrala vrlo loš gem na svom početnom udarcu i izgubila servis bez izgubljenog poena. Iako je kod zaostatka 3-5 Vekić sjajnim udarcima spasila dvije meč-lopte Benčić, nije uspjela osvojiti gem kojim bi se primaknula na 4-5 i primorala Švicarku da odservira za meč. Na treću meč-loptu Vekić je napala, ali je njezin forhend za malo otišao u aut.

Benčić će u polufinalu igrati protiv pobjednice susreta između Kanađanke Biance Andreescu i Belgijanke Elise Mertens.

Ranije su polufinale izborile Ukrajinka Elina Svitolina i Amerikanka Serena Williams.