Olimpijske igre

Donna Vekić izborila drugo kolo i dvbojoj sa starom poznanicom: 'Koljeno me još boli, ali mi je drago mi je što sam ipak došla u Tokio'

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 25.07.2021 11:28
  • Objavljeno 25.07.2021 u 11:27
Bionic
Reading

Donna Vekić pobijedila je Caroline Garciju, a u drugom kolu će igrati protiv Arine Sabalenke

Jedina hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji teniskog olimpijskog turnira u Tokiju, Osječanka Donna Vekić (WTA - 47.), plasirala se u drugo kolo pobjedom nad Francuskinjom Caroline Garcijom (WTA - 73.) 6:2, 6:7 (2), 6:3 ostvarenom nakon dva sata i 48 minuta borbe.

U svom debitantskom nastupu na olimpijskim igrama Donna Vekić je pokazala vrlo dobru igru i borbenost koja ju i inače krasi. Osječanka je projurila prvim setom u kojem je dvaput oduzela servis suparnici.

Mogla je Donna do pobjede i u dva seta. Nakon što je nadoknadila rani 'break' zaostatka (0-2), Vekić je imala dvije 'break-lopte' za vodstvo 5:4. No, Garcia se izvukla pa je odluka o osvajačici drugog seta pala u 'tie-breaku'. Garcia je s dva 'mini-breaka' povela 3:0, ali je potom izgubila oba poena na svom servisu.

Nažalost, Vekić to nije iskoristila, već je dopustila Francuskinji novi niz od četiri uzastopna poena, kojim je Garcia odvela meč u treći set.

Nakon desetominutne stanke zbog teških uvjeta za igranje (sparina, vrućina), Vekić je osvojila prva dva gema, ali je izgubila servis u trećem gemu. No, novim 'breakom' za 4:2 Osječanka je stekla kapitalnu prednost. Kad je servirala za meč, odličnim je napadom spasila jednu 'break-loptu', da bi dva poena poslije pobjednički podigla ruke u zrak.

Vekić je do pobjede stigla zahvaljujući boljoj igri na reternu i nešto manjem broju pogrešaka (51:60), pogotovo u ključnim trenucima.

U drugom kolu će hrvatska tenisačica igrati protiv wimbledonske polufinalistice i treće tenisačice svijeta Bjeloruskinje Arine Sabalenke koja je sa 6:2, 6:1 svladala Poljakinju Magdu Linette.

Bit će to peti međusobni dvoboj Vekić i Sabalenke, prvi nakon 2019., a hrvatska tenisačica ima prednost od 3:1.

Sabalenka je nesumnjivo u statusu favortkinje, ali da su na olimpijskom turniru svakakva iznenađenja moguća pokazuje i primjer najbolje svjetske tenisačice i wimbledonske pobjednice Australke Ashleigh Barty, koja je u nedjelju u prvom kolu poražena od Španjolke Sare Sorribes Tormo sa 6:4, 6:3.

'Drago mi je što sam ipak došla u Tokio'

'Koljeno me još boli, ali mi je drago mi je što sam ipak došla u Tokio', kazala je Donna Vekić nakon pobjede nad Francuskinjom Carolinom Garcia 6:2, 6:7, 6:3 u 1. kolu Olimpijskih igara.

U svom debitantskom nastupu na olimpijskim igrama Donna Vekić je pokazala vrlo dobru igru i borbenost koja ju i inače krasi. Osječanka je projurila prvim setom u kojem je dvaput oduzela servis suparnici, u drugom je imala 'break-lopte' kod 4:4, da bi nakraju morala igrati treći set, u kojem je dvaput oduzimala servis Francuskinji.

'Četiri puta sam slavila protiv Garcije, od čega čak triput u Japanu. Izgleda da je Japan moja sretna zemlja kada igram sa Garcijom, mada su uvjeti danas bili strašni. Bilo je stvarno fizički teško, morala sam se prilagoditi i srećom sam pobijedila', kazala je Donna, koja će u 2. kolu igrati s Bjeloruskinjom Sabalenkom.

'Težak meč, sigurno. Moram se prvo oporaviti, imam parove kasnije, tako da imam vremena misliti o Sabalenki'. Bit će to peti međusobni dvoboj Vekić i Sabalenke, prvi nakon 2019., a hrvatska tenisačica ima prednost od 3:1.

Donna i Darija Jurak kasnije danas igraju 1. kolo parova protiv američke kombinacije Melichar/Riske.

Osječanka je prvi puta na Olimpijskim igrama i ostvarila je djevojački san.

"Priznajem, sanjala sam kako nastupam na Olimpijskim igrama, no ja sam dosta dvojila hoću li nastupiti. Koljeno mi još boli, ali sada mi je drago što sam ipak odlučila doći. Šteta što ne mogu ići na druge sportove, sasvim sigurno bi išla na gimnastiku, koja je moja prva sportska ljubav", kazala je Donna.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal