uefa liga nacija

[VIDEO] Dominik Livaković otkrio kako će se pripremati za utakmice u kojima će mu prijetiti Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe

01.09.2020 u 17:07

Bionic
Reading

Prije svake utakmice pogledam video-snimke protivničkih napadača, a u slučaju Ronalda i Mbappea njihove video-snimke pogledat ću malo duže, kazao je na okupljanju hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu uoči dvoboja Lige nacija s Portugalom i Francuskom golman Dominik Livaković

'S Dinamom sam imao dvije jako teške utakmice, bilo je jako puno posla, jedanaesteraca pogotovo… S reprezentacijom me očekuju utakmice protiv europskih i svjetskih prvaka, neće biti lako, ali idemo korak po korak, vjerujem da će sve biti dobro', kaže Dominik Livaković, pred kojim je tim veći izazov u Portu i Parizu uzme li se u obzir činjenica da ga u razmaku od samo nekoliko dana čekaju izravna sučeljavanja s velikim napadačima, poput Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea.

'Naravno da će doživljaj biti puno jači u odnosu na Hrvatski Telekom Prvu ligu. Što se tiče priprema, ionako prije svake utakmice pogledam video-snimke protivničkih igrača i napadača. U slučaju Ronalda i Mbappea njihove video-snimke pogledat ću malo duže nego što to činim kad su u pitanju napadači iz HT Prve lige, ali, općenito govoreći, moja priprema za te utakmice bit će vrlo slična onim uobičajenim', otkriva prvi golman naše reprezentacije.

Dominik još uvijek odolijeva zovu inozemne karijere, za razliku od reprezentativnih kolega golmana koji su nogometnu sreću pronašli izvan Hrvatske.

  • +8
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimiru, 31.8.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Idem li stopama Dražena Ladića? Kao prvo, jako cijenim Dražena Ladića i sve što je napravio za Dinamo i hrvatsku reprezentaciju, a kad je u pitanju moj inozemni angažman… Ako i kada se dogodi interes određenog kluba, najvažnije će biti da tamo budem prvi golman. To će biti presudno', kaže Livaković je prošloga ljeta odbio Montpellier pa uoči predstojeće utakmice s 'tricolorima' ima dodatni motiv dokazati da je vrijedan ponuda najvećih francuskih klubova.

'Istina, postojala je dobra ponuda iz Montpelliera, ali smatram da sam napravio dobar potez što sam ostao u Dinamu. Igrali smo Ligu prvaka, sezona je bila jako dobra. Međutim, naravno da je svaka utakmica novo dokazivanje, u klubu i reprezentaciji, susreti protiv europskih i svjetskih prvaka veliki su motiv. Naravno da smo mi mlađi igrači u prvom redu izuzetno sretni što smo u društvu igrača poput Modrića, Rakitića, Perišića, Vide, Lovrena… Samo treba biti strpljiv i s vremenom će sve doći na svoje', razmišlja Livaković koji je u posljednjih nekoliko utakmica bio posebno inspiriran kad su u pitanju jedanaesterci. Koja je tajna uspjeha kod obrane udaraca s bijele točke?

'Istina, krenulo me u posljednjih tjedan dana. Ne, nisam imao neku posebnu inspiraciju, u pitanju je osjećaj', zaključio je Livaković, koji je pohvalio i nove dresove 'vatrenih':

'Dresovi su predivni, to je već postala naša tradicija. Dresovi hrvatske reprezentacije su najljepši na svijetu.'