opet su muljali

Totalni kaos u Juventusu; financijska policija upala je u klub, istražuje se transfer Cristiana Ronalda...

24.03.2022 u 17:13

Bionic
Reading

Talijanska financijska policija zaplijenila je brojne dokumente u sklopu istrage tužiteljstva u Torinu vezanih za optužbe oko financijskih malverzacija u Juventusu posljednjih nekoliko godina

Dokumenti su zaplijenjeni tijekom policijskih pretraga i u uredima pravnih tvrtki te pojedinih zastupnika igrača u Torinu, Milanu i Rimu. Sve su se te tvrtke izravno bavile financijskim savjetovanjem nogometaša Juventusa u sezonama 2019./2020. i 2020./2021., javljaju talijanski mediji.

Iz Juventusa su odbili komentirati trenutnu situaciju i aktualnu istragu. Iz kluba koji je u vlasništvu obitelji Agnelli cijelo su vrijeme tvrdili kako su uvijek djelovali u skladu sa zakonom te sa u potpunosti surađuju s istražiteljima.

Za sada se zna da tužitelji istražuju klupsko računovodstvo i te posebno ispituju uvjete prodaje Cristiana Ronalda Manchester Unitedu.

Proširujući istragu o navodnim financijskim malverzacijama, tužitelji provjeravaju jesu li financijski izvještaji Juventusa za posljednje četiri godine prepravljani jer je otkriveno kako su za neke igrače unaprijed knjižene manje odštete. Taj su 'računovodstveni minus' u klubu kasnije ispravljali tako da su s igračima izravno dogovarali veće plaće...

Istražiteljima je sumnjiv i plan Juventusa da u ovoj godini 'namakne' proračun od oko 400 milijuna eura jer klub jednostavno nema realnih temelja za toliki financijski kapital.

Kako pišu talijanski mediji, sumnja se da je Juventus tajno isplaćivao igrače pa čak i da su čelnici kluba uništili određene ugovore, posebice one s Cristianom Ronaldom.

Navodno financijska policija i talijanski poreznici istražuju čak 62 transfera, svi su redom sumnjivi jer u nekom svom dijelu svjesno izbjegavaju zakonske i financijske obveze prema državi. No, kako tvrde istražitelji, nitko od nogometaša nije pod istragom jer oni sami nisu izravno uključeni u ovaj skandal. Fokus istrage je na klupskim čelnicima, klupskom računovodstvu i financijskim savjetnicima.