POVIJESTAN REKORD

Dominacija i uživanje nezaustavljive ljepotice

07.12.2015 u 09:29

Bionic
Reading

Američka skijašica Lindsay Vonn pobijedila je na superveleslalomu Svjetskog kupa u kanadskom Lake Louiseu. Za Amerikanku je to jubilarna 70. pobjeda, treća u tri dana i čak 18. u Lake Louiseu, što su rekordi u skijaškom svjetskom kupu

Vonn je još jednom dokazala da se kanadsko zimovalište može slobodno zvati 'Lake Lindsey' jer nitko prije nje nije na jednom skijalištu slavio čak 18 puta. Vonn (31) je do pobjede došla s ogromnom razlikom od 1.32 sekunde ispred Austrijanke Tamara Tippler, kojoj je to prvo postolje u karijeri, dok je 1.35 sekundi zaostala još jedna Austrijanka Cornelia Hütter.

'Mnogi su mislili da ću u Super G-u posustati. Obzirom na Larina (Gut) sjajna izdanja i zakon velikih brojeva, ali svima i sebi sam pokazala u koliko sam dobrom stanju. Posebno samopoudanje ojača velika razlika u odnosu na konkurentice, ovo je bila baš velika pobjeda,' kaže Amerikanka koja sam 70 pobjeda u SK-u bježi svim prethodnicima. Pred njom je još samo mitski Stenmark koji je slavio 86. puta.


U ovoj sezoni nedostaju jedina dvije (Maze i Fenninger) koje su bile ispred nje lani, a najveću konkurenciju za peti veliki kristalni globus mogla bi imati u sunarodnjakinji Mikaeli Shiffrin koja sjajno vozi tehničke discipline. U nedjelju je 15. mjestom debitirala u brzim disciplinama svjetskog kupa i najavila pravu borbu.

'Gledala sam Mikaelinu vožnju i impresionirana sam. Svi znamo kakva je u 'sporijim' disciplinama, a sada znamo da će biti opasna i u Super G-u. Osjećaj za snijeg joj je vrhunski i bit će sjajna konkurencija,' završava Lindsey koja u 32. godini nastavlja pisati skijašku povijest.

Diminantna vožnja u 'Lindseyinom dvorištu'