'vatreni' pred novim izazovom

Domagoj Vida napušta Bešiktaš; Turci ga prodaju zbog velikog problema kojeg imaju s njim, a talijanski velikan je ovo jedva dočekao

06.07.2020 u 12:09

Bionic
Reading

Domagoj Vida je postao preskup za Bešiktaš koji najavljuje velike mjere štednje, a to je jedva dočekala Roma koja želi hrvatskog reprezentativca dovesti već ovog ljeta

Domagoj Vida ovoga ljeta napušta Bešiktaš. Hrvatski reprezentativni branič je u redovima turskog velikana od siječnja 2018. godine kada je stigao iz kijevskog Dinama bez odštete i u te dvije godine je skupio 90 nastupa i zabio osam golova, te upisao jednu asistenciju. Sada bi mogao otići iz kluba zbog mjera štednje koje čelnici planiraju zbog koronavirusa.

Bešiktaš godišnje troši oko 60 milijuna eura, a sada planiraju drastičnim rezovima taj iznos smanjiti na pola, dakle na 30 milijuna eura. Od igrača su tražili da potpišu smanjenje plaće, no Vida je navodno to odbio, tvrde Turci, pa su ga u Bešiktašu odlučili prodati jer za njim vlada solidna potražnja.

Za Vidu u redu čekaju brojni talijanski i španjolski prvoligaši, a najviše je zainteresirana Roma koja je jedva dočekala ovakav rasplet. Bešiktaš je za njega najprije tražio preko 10 milijuna eura, ali spremni su ga pustiti i za osam milijuna kako bi rasteretili svoj budžet. Taj iznos bi rimski sastav mogao bez problema platiti za viceprvaka svijeta i sigurnu kariku u obrani.

Vidina primanja su oko tri i pol milijuna eura godišnje i to je postao prevelik teret za Bešiktaš u krizi uzrokovanoj koronavirusom. Vida ima plaću oko tri milijuna po sezoni, ali prema pisanju turskih medija dobio je još oko milijun i pol eura kroz bonuse dok je njegov menadžer Ivan Cvjetković uprihodio milijun i 200.000 kroz proviziju.

Prodajom Vide bi uštedjeli preko 10 posto svojeg novog godišnjeg budžeta, a uz to bi i zaradili solidan novac kojim bi pokrili to što je dvije godine proveo u klubu. Tako bi Vida od ljeta trebao povećati brojnu hrvatsku koloniju u Italiji i potpisati za veliku Romu.