kapetan otvoreno

Domagoj Duvnjak uoči EP-a poslao jasnu poruku: Nadam se da je dobio što je tražio

09.01.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u petak (12. siječnja, 20.30 sati) u Mannheimu protiv Španjolske igraju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Uoči puta za Njemačku oglasio se i kapetan naše reprezentacije Domagoj Duvnjak

Domagoj Duvnjak (35) će još jednom povesti hrvatske rukometaše u borbu za jednu od medalja na velikom natjecanju. Europsko prvenstvo igra se u Njemačkoj, naši rukometaši prvu krug igraju u Mannheimu, u skupini nas čekaju okršaji protiv Španjolske, Austrije i Rumunjske.

Pripreme su završile, sad počinje ono pravo...

'Smatram da smo dosta trenirali 6-0 obranu, pokušali smo biti brži u tranziciji i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Utakmice protiv Crne Gore i Slovenije su bile dobra provjera. Pobijedili smo u obje utakmice i nadam se da je izbornik dobio što je tražio. Na ovom prvenstvu u Njemačkoj obećavam da ćemo se bacati na svaku loptu', kazao je kapetan hrvatskih rukometaša Domagoj Duvnjak te se osvrnuo i na prve protivnike Španjolce:

  • +12
Croatia Cup, rukomet: Hrvatska - Slovenija Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL

'Oni su osvojili medalju na zadnja tri Europska prvenstva. Svaku grešku kažnjavaju. Morat ćemo pripaziti posebno u napadu, da ne radimo puno tehničkih grešaka. Ali oni su reprezentacija s kojom se može igrati i nadam se da ćemo dobro krenuti dobro u turnir.'

Neće ovo biti nimalo lako prvenstvo...

Domagoj Duvnjak izjave 9.1.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Da, počinje ta lagana nervoza, ali veselim se jer se igra u Njemačkoj, dvorane će biti pune, bit će to pravi spektakl. Na tribinama će biti puno naših navijača', kaže Duvnjak te za kraj obećava:

'Minimalan je cilj izboriti drugi krug i da predstavimo hrvatski rukomet na pravi način.'

Hrvatski rukometaši će na Europskom prvenstvu (10. do 28. siječnja 2024.) u prvom krugu igrati u Mannheimu protiv Španjolske (petak, 12. siječnja, 20.30 sati), Austrije (nedjelja, 14. siječnja, 20.30 sati) te Rumunjske (utorak, 16. siječnja, 18 sati).

Igor Karačić izjave 9.1.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS