SLUČAJ 'CIJEPLJENJE'

Đoković odgovorio kako se osjećao u prvom meču na US Openu nakon prisilne stanke

29.08.2023 u 17:43

Bionic
Reading

Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US Opena nakon što je rano jutros bez većih problema savladao Francuza Alexandrea Müllera (84. ATP) 6:0, 6:2, 6:3, a zatim je objasnio kako se osjećao

Meč je trajao malo više od sat i pol, a po setovima je bilo 6:0, 6:2, 6:3 za Novaka Đokovića koji je potvrdio ulogu apsolutnog favorita.

Srpski tenisač se ovim trijumfom vratio i na prvo mjesto ATP ljestvice s obzirom na to da nije branio niti jedan bod u New Yorku te da je razlika između njega i aktualnog osvajača US Opena Carlosa Alcaraza bila samo 20 bodova. Naime, Đoković nije cijepljen protiv koronavirusa pa prošle godine nije mogao igrati na turnirima u SAD-u pa tako ni na US Openu, jer mu nije dozvoljen ulazak u zemlju.

Glavno pitanje bilo je kako će ga dočekati publika i kako će se on osjećati?

'Bilo je veliko zadovoljstvo izaći na teren. Mislim da izvedba objašnjava kako sam se večeras osjećao, posebno u prva dva seta. Bio je to stvarno tenis bez grešaka, gotovo besprijekoran, savršen prvi set. Vjerojatno sam imao odgovor za svaki udarac koji je imao. Sveukupno sam vrlo, vrlo zadovoljan s načinom na koji se osjećam, s načinom na koji igram. Nadam se da ću moći održati tu razinu. Tek je početak turnira, ali već mi se sviđa razina tenisa', rekao je Đoković.

Srpski tenisač će u 2. kolu US Opena igrati protiv Španjolca Bernabea Zapate Mirallesa (76. ATP) koji je izbacio Amerikanca Ethana Quinna.