NEIZBRUŠENI DRAGULJ

Đoković nahvalio 'kralja Umaga': On može do vrha

30.03.2016 u 11:17

Bionic
Reading

Novak Đoković je bez ikakvih komplikacija nastavio put prema naslovu u Miamiju, no dojmio ga se protivnik u osmini finala o kojemu bi se mogle pisati neke velike teniske priče

Dominic Thiem je protiv danas najboljeg tenisača svijeta uhvatio sedam gemova i s konačnih 6:4, 6:3 završio svoj put u Miamiju ove sezone. 22-godišnji Austrijanac nije imao meteorski uspjeh kao neki iz 'mlađe garde'. Po godinama je još uvijek u 'sutrašnjim izazivačima' za svjetski vrh, a iznimno je napredovao u proteklih godinu dana.

U tom razdoblju je osvojio pet ATP titula (drugu od njih u Umagu gdje će, nadajmo se, uskoro braniti naslov) i uspeo se na 14. mjesto ATP ljestvice. Da je napravio čudo protiv Đokovića i teoretski došao do finala već bi u ponedjeljak bio u TOP 10 društvu. Ovako će morati još (od 10. mjesta dijeli ga 300-injak bodova) pričekati. No, Đoković smatra da dilema nema...


'Dominic je predvodnik nove generacije i siguran sam da ćemo ga često gledati ako ostane na ovom putu. Brzo će ući u najboljih deset, jer mu je tamo i mjesto. S osnovne linije šalje lopte s puno rotacije, moćno udara i igrom podsjeća na Wawrinku,' govori Đoković i nastavlja.

'Ima vrlo efikasan jednoručni bekend, pun varijacija sa slajsom. Na servisu pokušava i brzinom i 'izbacivanjem s terena', a pokušava se i bolje kretati naprijed-nazad. Tu mu snaga ne pomaže, i baš to sam i pokušavao iskoristiti. Slao sam mu udarce iz raznih kuteva i mijenjao ritam, i neke teške gemove uspio tako dobiti. Ali i na tome puno radi, postaje sjajan,' završava Novak.