KAKAV MEČ

Đoković na strašan način pokazao Federeru tko je najbolji!

22.11.2015 u 20:43

Bionic
Reading

Novak Đoković obranio je naslov osvajača turnira najbolje osmorice, ATP Finalsa u Londonu impresivnom pobjedom protiv Rogera Federera, rezultatom 6:3, 6:4

Federer je jedini ove sezone uspio pobijediti srpskog tenisača tri puta, ali u svim bitnim mečevima nije imao izgleda. Đoković ga je dobio u finalu Wimbledona i US Opena, a isto se dogodilo i u finalu ove nedjelje u Londonu, samo pet dana nakon što je u meču u skupini Švicarac bio taj koji je trijumfirao.

Đoković je tijekom cijelog meča bio čvršći tenisač, manje je griješio i bolje igrao u ključnim trenucima. Dvaput je oduzeo servis Federeru u prvom setu, da bi se u drugom vodila velika borba i Federer je činilo se u uzlaznoj putanji kad je spasio 0-40 kod 3:4, no već u sljedećem servis gemu izgubio je servis i priči je došao kraj. Bio je to susret zbilja s pregršt fantastičnih poena u kojem je Novak bio taj koji je uvijek imao potez više.

Đokoviću je ovo 11. titula u godini u kojoj je osvojio gotovo sve što je bitno u tenisu: tri Grand Slam turnira, ATP Finals i još šest turnira iz ATP1000 serije. Jedino ga je u finalu Ronald Garrosa uspio zaustaviti Stanislas Wawrinka.

Omjer Đokovića i Federera ovime je izjednačen na 22:22 u međusobnim susretima. U karijeri je prvi igrač svijeta osvojio ATP Finals pet puta, a ovo mu je četvrti zaredom.

ATP Finals, London:

Đoković – Federer 6:3, 6:4