APEL NAVIJAČIMA

Đoković moli Hrvate i Srbe da ne rade probleme

17.01.2011 u 17:37

Bionic
Reading

Za razliku od drugih grand slam turnira, u Australiji se znalo dogoditi da se navijačke tenzije dovedu do kulminacije, a sve se garniralo incidentima i tučnjavom. Tako su se prije četiri godine potukli hrvatski i srpski navijači. Zato treći igrač svijeta, Srbin Novak Đoković moli hrvatske i srpske navijače da se ponašaju gospodski

Najbolji srpski tenisač i treći igrač svijeta Novak Đoković lako je prošao prvo kolo Australian Opena te ga u drugom kolu čeka hrvatski tenisač Ivan Dodig. U Australiji živi velik broj hrvatskih i srpskih iseljenika, pa tako na tribinama zna biti vruće.

S obzirom na povijest prije četiri godine, kada su se u Melbourneu potukli srpski i hrvatski navijači ispred stadiona te se i gađali raznim stvarima, Đoković je apelirao na navijače da se ponašaju civilizirano.

'Nadam se da se nikakvi incidenti neće ponoviti. To je ružna slika koja se šalje o našim zemljama i ja to ne podržavam. Mi srpski igrači smo odlični prijatelji s hrvatskim tenisačima. Nema razloga da se stvara loša atmosfera. U prošlosti je bilo problema, ali nas se to ne tiče', kazao je Đoković.

Ružne scene iz Melbournea