UMALO NOKAUT

Đoković kopirao Ivaniševića pa skoro srušio suca

12.10.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u utorak je izborio osminu finala ATP turnira serije Masters 1000 u Šangaju, nakon što je u 2. kolu svladao Talijana Fabija Fogninija sa 6:3, 6:3

Bio je to prvi Đokovićev nastup nakon poraza u finalu US Opena od Stana Wawrinke, a do osme pobjede nad Fogninijem (8:0) stigao je za 75 minuta. U sljedećem kolu čeka ga bolji iz dvoboja Bugarina Grigora Dimitrova i Kanađanina Vašeka Pospišila.

Đoković je u Šangaju osvojio tri Masters naslova (2012, 2013. i 2015.), a 2008. je na istom mjestu slavio na posljednjem izdanju Masters Tennis Cupa, nakon kojeg je turnir osmorice najboljih tenisača svijeta preimenovan u ATP World Tour Finals i preseljen u londonsku O2 Arenu.

No osim po pobjedi, Đoković će ovaj dvoboj zapamtiti i po svojoj nespretnoj nogometnoj akciji kojom je skoro srušio suca sa stolca.

Odlučio je Đoković jednu lopticu iz prve poslati skupljačima loptica nogom, no volej mu je krivo sjeo pa je loptu poslao u smjeru sučeve glave. Sudac je refleksno spustio glavu i izbjegao bolni udarac. A onda je mirno i prihvatio Đokovićevu ispriku.

Inače, sjajnu nožnu tehniku teniskom lopticom imao je naš Goran Ivanišević.