A ŠTO ĆE REĆI FANOVI?

Đoković komentirao slučaj bahate teniske zvijezde

14.10.2016 u 09:51

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković prokomentirao je ponašanje Australca Nicka Kyrgiosa (21) koji je još jednom pokazao svoju divlju stranu

Podsjećamo, kontroverzni australski tenisač je na Matersu u Šangaju opet imao lude minute. Iznerviran odličnom igrom suparnika Zvereva i zato što mu ništa nije polazilo od ruke, odjednom je počeo puštati poene, verbalno se obračunavao s gledateljima, a imao je što reći i sucu.

Nije to bilo prvi put da se bahatio na terenu, u prošlosti je izvodio slične gluposti, no ATP je i dalje blag prema tenisaču koji fantastično zarađuje od tenisa, a ponekad svojim ponašanjem omalovažava taj sport i sve one koji su dio njega.

Naime, Kyrgios je dobio ukupnu kaznu od samo 16.500 dolara (10 tisuća dolara zbog namjernog puštanja poena, pet tisuća jer je vrijeđao navijače na tribinama i 1,5 tisuća dolara za nesportsko ponašanje).


Zbog toga je sve više onih koji traže drastične kazne za ovog 21-godišnjaka, čak i da ga se suspendira na neko vrijeme. Navijači su sve ogorčeniji, a i pojedini igrači kritizirali su Kyrgiosa, ali ne i Novak Đoković.

'U posljednje vrijeme nije puno lijepih stvari izgovoreno o Nicku. Žao mi je što to čujem jer ja dijelim mišljenje mnogih tenisača i mnogih ljudi iz svijeta tenisa da je on jedan od najvećih talenata koji su se pojavili', riječi su srpskog tenisača o Kyrgiosu.

Đoković je očigledno zaboravio kako bi upravo takav talent morao biti pravi uzor i primjer na terenu svima onima koji prate tenis i da mu se česti incidenti ne bi smjeli opraštati samo zato što je zvijezda u usponu.