MORAJU PAZITI

Đoković i Ivanišević imaju ozbiljan problem: Nažalost imamo situaciju...

30.10.2023 u 16:18

Bionic
Reading

Novak Đoković nalazi se na Mastersu u Parizu, a uoči turnira dao je zanimljiv intervju novinarki Eurosporta

S 24 Grand Slama je najbolji u povijesti tenisa, ali još nije rekao svoju riječ iako s 36 godina na leđima, i dolaskom sve mlađih suparnika, sve teže i teže je osvajati najveće turnire i biti na prvom mjestu ATP ljestvice.

'Uvjeravam vas, ja sam ljudsko biće puno mana kao i svi drugi. Sada mi treba više motivacije u ovoj fazi karijere nego prije pet ili 10 godina. Stvari su drugačije, mijenjaju se. Imam dvoje djece koje imaju šest i devet godina. Svaki put kad ih napustim srce mi se slama. Kada odlučim negdje igrati, zaista želim pobijediti da bi to vrijedilo. Članovi tima pokušavaju da nađu način da me motiviraju. Nisu imali toliko uspjeha do sada, ali se trude. Šalim se naravno. Jako se zabavljamo, sjajni smo prijatelji. Imamo i profesionalni odnos, naravno, ali ja veoma volim Gorana kao osobu (Ivanišević op.a.). On je bio jedan od igrača na koje sam se ugledao, dolazimo iz susjednih zemalja, govorimo isti jezik', rekao je Đoković za Eurosport.

Kad on osvaja Grand Slamove to nekako izgleda lako, ali…

'Ne znam kako izgleda, ali znam kakav je osjećaj. Morate to zaraditi. Osjećam se kao mačka s devet života. Svaki put kad igram Grand slam, izgubim jedan život. Morate u potpunosti biti uključeni u natjecanje. Sad više nego ranije. To je i razlog zašto imam veće pauze, moram da se 'dopunim'.

Osvrnuo se i na svoje psovanje na terenu i da sad mora više paziti…

'Problem koji imamo, zbog uspjeha hrvatskih i srpskih igrača u posljednjih 30-ak godina... Nažalost imamo situaciju da većina sudaca razumije psovke. Tako da se moramo malo poigrati. Koristimo sleng, stvaramo nove riječi, ali kada popizdiš, ne razmišljaš o toj maštovitosti s riječima', rekao je Đoković koji je 397. tjedana prvi igrač svijeta, bliži se okrugloj brojci od 400.