UPITAN DAVIS CUP MEČ

Đoković bijesan zbog belgijske podvale

01.02.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Od petka do nedjelje su meč 1. kola Davis Cupa trebali igrati tenisači Belgije i Srbije. No, trenutačno je upitno igranje prvog dana, u petak, zbog nekvalitete zemljanog terena

Belgijanci su odabrali Charleroi za grad domaćina, te su uredili zemljani dvoranski teren, ali je prilično dvojbeno koliko su ga dobro uredili, odnosno, doveli u funkciju za normalno igranje. Primjerice, u četvrtak je prvi svjetski tenisač Novak Đoković bez kočnice rekao:

'Ovo je najgori teren na kojem sam u životu igrao tenis, uz dodatak:

'Samo se nadam da se nitko od tenisača neće ozlijediti tijekom ova tri dana, ali ovo je stvarno blaga katastrofa.'

Nakon pritužbi srpskog teniskog saveza pozvan je i nepristrani svjedok, čovjek zadužen za kvalitetu zemljanih terena na Grand Slam turniru, Roland Garrosu. Poslije njegove inspekcije intervenirao je domaćin i navodno je kroz cijelu noć s četvrtka na petak uređivao teren. Situacija je s terenom u petak bolja, ali je i dalje upitno igranje prvog dana.

Kao moguća opcija pojavljuje se ideja da se oba današnja pojedinačna para prebace na subotu, kada bi se uz njih odigrao i ogled parova, a organizator bi dobio jedan dan više za dodatno uređivanje očigledno neregularnog terena.