SRBIN ODIGRAO SAVRŠENO

Đoković bez milosti uništio Francuza i izborio veliko finale s Nadalom; očekuje nas strašan meč

25.01.2019 u 11:23

Bionic
Reading

Novak Đoković plasirao se u finale Australian Opena nakon što je razbio Lucasa Pouillea 6:0, 6:2, 6:2 za samo sat i 23 minute igre, a za naslov će u nedjelju igrati protiv Rafaela Nadala

Srpski tenisač nastavio je dominirati na Australian Openu te je lakše od očekivanog prošao Francuza i nastavio svoj savršen učinak kada je riječ o polufinalima. Po sedmi puta ušao je u finale u kojem nikada nije izgubio te će sada imati priliku postati rekorder prvog Grand Slam turnira sa sedam osvojenih titula, jer trenutačno poziciju na vrhu dijeli sa Rogerom Federerom i Roy Emersonom koji su kao i on po šest puta otišli do kraja.

Što uopće pisati o meču koji je od prvog gema bio jednosmjerna ulica. Prvi tenisač svijeta nije pružio ni najmanju šansu suparniku, a koliko je briljantno igrao dovoljno govori podatak da je Đoković u prva dva seta imao samo dvije neprisiljene pogreške, a u cijelom meču ukupno pet, za razliku od Pouillea koji je stao na 27. Šesterostruki pobjednik Australian Opena je uzeo servis sedam puta Pouilleu, a njegov servis nije ni jednom u meču bio ugrožen. O Đokovićevoj nadmoći na terenu najvbolje govori činjenica da je francuski tenisač prvi gem osvojio tek na početku drugog seta, a poslije je uspio osvojiti još samo tri.

'Protiv Pouillea sam odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Sve je funkcioniralo kako sam želio', kazao je Đoković poslije meča.

  • +3
Novak Đoković, Australian Open 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

U finalu Đokovića očekuje stari rival Nadal s kojim je igrao 52 puta i u maloj je prednosti u pobjedama 27-25. Srpski tenisač dobio je i njihov zadnji meč koji se dogodio u polufinalu Wimbledona u pet setova, a i jedino njihovo međusobno finale na Australian Openu pripalo je Đokoviću. Bilo je to 2012. kada je poslije pet iscrpljujućih setova upisao trijumf, a to je bilo najdulje finale nekog Grand Slama od Opene ere – trajalo je pet sati i 53 minute.

'Bit će drugačije nego 2012., sada imamo nova pravila za peti set. Igrali smo gotovo šest sati i to je bilo jedno od najvećih iskustava za mene. Nadam se da će na kraju biti isti rezultat', rekao je Đoković poslije polufinala.

Nadal će u finalu loviti svoj 18. Grand Slam naslov, a Đoković 15.