TEMPERAMENTAN I ISKREN

Dok su ga Boysi 'častili' uvredama Leko dao iznenađujuću izjavu

01.10.2023 u 21:23

Bionic
Reading

Po završetku derbija 10. kola SuperSport HNL-a u kojoj je Hajduk pobijedio Dinamo 1-0 trener Bijelih Ivan Leko dao je izjavu dok su ga BBB na praznom stadionu častili uvredama

Navijači Hajduka su već napustili stadion i krenuli u grad ne bi li proslavio drugu ovosezonsku pobjedu nad Dinamom. Pripadnici Bad Blue Boysa su ostali na svom dijelu tribina i čekali da ih se, kao i sve gostujuće navijače, sigurno izvede na put prema Zagrebu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dok su čekali polazak vidjeli su da Leko daje izjavu za MAXSport TV pa smo u programu uživo mogli čuti kako ga časte uvredama: 'Svima nama Leko, Leko, ku... pušio', skanirali su navijači Dinama dok je Leko bez osvrtanja na njihove gadarije mirno prokomentirao utakmicu.

'Svaka pobjeda je slatka, a ova je izborena fanatičnom borbom, ne toliko lijepim nogomet. Kad si pošten, sreća te pomazi. Dinamo je dominirao u posjedu, no što se tiče velikih šansi bilo je li-la. Uživao sam cijeli tjedan', rekao je Leko, a onda pomalo iznenadio izjavom:

'Teren je bio loš, spor, na njemu je teško igrati neki nogomet. Ljudi se danima trude osposobiti ga, ali napala ga je ta bakterija i teško je održavati ga idealnim za igru. Lopta skače i ne dopušta da se razvije igra'. Nije traženje izgovora, kako je nama, tako je i protivniku. Nedostajalo nam je fluidnosti, ali izvukli smo na karakter. Sve u svemu, treba naučiti nešto iz ovoga. Na kraju smo mogli zabiti i drugi gol. Moramo trenirati, Žaper i Trajkovski nas podignu kad uđu, ali još nisu spremni za cijelu utakmicu', kazao je trener Hajduka pa prokomentirao činjenicu da je dva puta ove sezone bio bolji od Dinama.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Kad jednom pobijediš, to je iznenađenje, a drugi put je potvrda da si moćan. Idemo malo uživati, a onda ćemo se pripremati za jako važnu utakmicu s Rijekom. Poslije svake utakmice čovjek nešto nauči.  Moramo dići fiziku, učvrstiti obranu. Ovaj Hajduk može bolje, sve ćemo napraviti za to. Nadamo se da možemo drugi put pobijediti Rijeku. Imaju odličan teren, bit će svi preduvjeti za dobru utakmicu', rekao je Leko.

Prokomentirao je i igru i gol Sahitija. 

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

' Baš mi je drago. Bio mu je jako teško, krilo Hajduka bez gola i asista u deset utakmica zaredom. Ti kao krilo Hajduka moraš svaku drugu utakmicu imati gol ili asist. Ali kako je danas grizao, ma ima netko gore tko sve vidi. Drago mi je zbog njega. Njegova dva gola su nam donijela šest bodova. Imamo prostora za napredak. Istra i Gorica bile su šok. Tu smo se okrenuli. Treninzi, disciplina, vratili smo se bazi, a onda treba sve graditi od temelja. Prvi put nisam znao koga bih stavio. Svi su me provocirali na treningu koga staviti, nisam znao koga bih. Nastavit ćemo jako trenirati, idući vikend je već dobra utakmica', zaključio je trener Hajduka.

  • +10
SuperSport HNL, 10.kolo: Hajduk - Dinamo, 1.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.