ODLAZAK SA STILOM

Dok može ovako briljirati, Federer se ne treba opraštati

28.01.2016 u 23:09

Bionic
Reading

Roger Federer nije imao ozbiljnih izgleda protiv Novaka Đokovića u polufinalu Melbournea, no nekim potezima podsjećao je koliko je velik i koliko se dobro drži. Unatoč godinama, krajem četvrtog seta odigrao je jedan od svojih najboljih poena na turniru

Federer bi, da nema Novaka Đokovića, i dalje bio vladar svjetskog tenisa! Redovno dolazi do ogleda s dominantnim Srbinom na Grand slamovima, no tu njegov put u pravilu i završava.

Tako je bilo i na Australian openu, no uzeo je set i u posljednjem gemu odigrao poen kojim dokazuje da je, ne samo prirodno genijalan, već i vrhunski spreman tenisač.

Đoković mu je savršeno vratio odličan servis, i munjevito stigao skraćenu Rogerovu loptu. uslijedio je lob koji bi slomio otpor većine igrača, no ne i Federera koji je i u 35. godini uspio stići lopticu i vratiti je u teren. Istina, tada je Đoković trebao završiti ovaj iznimno važan poen, no zakomplicirao je i dao priliku Federeru da pokaže što još može istrčati i tri udarca nakon toga savršenim bekendom produljiti meč. No, bio mu je to i posljednji osvojen na ovom turniru, malo zatim Đoković je proslavio 23. pobjedu u 45. ogledu.


Protiv Novaka možda više ne može, ali dok je u stanju ovako istrčavati i pogađati Roger ne treba razmišljati o mirovini. Bilo bi šteta, jer takav se vjerojatno nikada više neće roditi.