NA REDU JE ALMAGRO

Dodigov preokret za drugo kolo Barcelone

22.04.2013 u 14:05

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo jakog zemljanog ATP turnira u Barceloni. Tamo će igrati protiv četvrtog nositelja, odličnog Španjolca Nicolasa Almagra...

Na premijeri u katalonskoj prijestolnici Dodig je u tri seta, sa 6:7(6), 6:3, 6:2 pobijedio 23-godišnjeg slovenskog igrača Aljaža Bedenea, inače 82. tenisača na svijetu.

Nije lagani uvod u turnir imao Dodig makar je mogao riješiti meč i u dva seta, umjesto da na terenu boravi čak dva sata i sedamnaest minuta.

U prvom je setu Dodig prvi došao do breaka, odmah na početku meča, ali se Slovenac vratio u igru. Otišao je prvi set sve do tie-breaka gdje je Dodig u dva navrata imao prednost mini-breaka, ali je kod 7:6 za Bedenea izgubio poen na vlastiti servis, a time i prvi set.

No, nije izgubljeni prvi set demoralizirao hrvatskog tenisača. Otvorio je drugi s 3:0, a iako je Bedene potom vratio break minusa, u drugoj fazi tog seta Dodig je opet ubacio u jaču brzinu i dobio set sa 6:3.

U trećem, odlučujućem setu, Dodig je do ključnog breaka došao kod 2:2. Točnije, od tog trenutka, pa do kraja, je nanizao četiri gema za slavlje u prvom međusobnom ogledu, makar je spašavao gem na svoj početni udarac kod 3-2. Tijekom meča Dodig je realizirao 50 posto break-šansi (5 od 10), a Bedene dvije od sedam.

Prva tri nositelja turnira su David Ferrer, Rafael Nadal i Tomaš Berdych.