ATP PARIZ

Dodig teškom mukom do 2. kola i meča s Almagrom

29.10.2013 u 17:15

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo završnog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovoga tjedna igra u predgrađu Pariza – Bercyju

U prvom međusobnom ogledu na ATP Touru Dodig je sa 7:6(6), 6:4 nadigrao domaćeg predstavnika Edouarda Roger-Vasselina, nakon sat i 36 minuta igre. Susret je bio izjednačen u prvome setu kada su obojica tenisača po jednom gubila svoj početni udarac, što je rezultiralo odlaskom u tie-break. Iako je imao mini-break zaostatka (4:5), Dodig je izvukao set, dobio ga rezultatom 8:6, što se pokazalo ključnim u slamanju duha francuskog predstavnika.

Odmah na početku druge dionice Međugorac je oduzeo početni udarac Roger-Vasselinu, a potom je bez većih problema držao svoj servis do sedmog gema, kada je ponovno breaknuo Francuza. Činilo se da je priči kraj, no uspio je Roger-Vasselin spasiti prvi servis za meč, a potom je kod drugog (5-4) imao čak tri break-lopte za potpuni povratak u me. Međutim Dodig je ostao koncentriran, izvukao se i plasirao u drugo kolo. Dodig je sveukupno ispalio 20 as-servisa (devet dvostrukih pogrešaka), te je osvojio visoka 82 posto poena nakon prvog servisa, koji mu je bio na svega 45 posto.

Dodig će u 2. kolu igrati protiv 12. nositelja iz Španjolske, Nicolasa Almagra, s kojim se već susreo ove sezone, na zemlji Barcelone, i izgubio sa 6:1, 7:5. Španjolac je u 1. kolu turnira bio slobodan.