PORAZ U TRI SETA

Dodig se borio, ali nije mogao protiv Nadala

01.09.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig ostao je, jasno, sasvim daleko od čuda i pobjede protiv Rafaela Nadala na US Openu. U meču 3. kola španjolski je tenisač slavio sa 6-4, 6-3, 6-3...

Dodig je jedan od rijetkih tenisača na svijetu koji je do New Yorka igrao protiv Nadala, te nije imao negativan omjer protiv njega. Dva su se puta prije susreli i rezultat je bio 1-1. Nakon New Yorka je Nadal u prednosti, a Španjolac je tako i treći meč ove godine u New Yorku dobio bez izgubljenog seta.

Nije Dodig napravio niti break protiv Nadala, makar je imao dvije šanse. U određenim trenucima Dodig je uspio parirati, po formi, najboljem svjetskom tenisaču. Čak i fizički, ali je razlika što je Nadal stalno držao isti tempo, a hrvatski je tenisač imao uspona i padova.

Raritetno da je baš svaki od tri seta trajao po 43 minute.


Nadal je do breaka prednosti, u sva tri navrata, dolazio na samim počecima setova. Kasnije se uglavnom usredotočio na igru na svom servisu, s iznimkom drugog seta kada je napravio dodatni break. Nadal je igrao odlično na svoj početni udarac, pa je tako osvojio 80 posto poena nakon prvog servisa (41 od 51), te 74 posto nakon drugog servisa (20 od 27).

Novi Nadalov suparnik u New Yorku je pobjednik meča John Isner - Philipp Kohlschreiber.

Dodig ovime nije završio svoj nastup na US Openu. Zajedno s Brazilcem Marcelom Melom je i dalje 'živ' u igri parova.