NOVA ŽRTVA VRUĆINE

Dodig predao meč: Mislio sam da ću umrijeti!

17.01.2014 u 11:38

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig predao je susret 2. kola Australian Opena bosansko-hercegovačkom igraču Damiru Džumhuru pri vodstvu 2-1 u setovima i zaostatku 1-4...

Dodig je prvih sat i pol igrao dobar tenis i činilo se da će lakoćom izboriti 3. kolo prvog Grand Slam turnira sezone. Međutim, u drugom mu se setu su krenuli grčevi, a na terenu je ostao do vodstva Džumhura 4:1 u četvrtom kada je predao meč zbog grčeva i isrpljenosti.

Džumhur je prvi bosansko-hercegovački tenisač koji je dogurao ovako daleko na jednom od Grand Slam turnira, a protivnik u idućem kolu biti će mu Čeh Tomaš Berdych.

'Pola sata nakon meča nisam mogao hodati. Deset ljudi je bilo oko mene i mislio sam da ću umrijeti. Zaslužili smo da netko čuje glas nas igrača. Neka naprave pauzu od nekoliko sati. Postoje reflektori, kamere se mogu prilagoditi tome', kazao je Dodig nakon meča.

Pobjedu su zato u parovima upisali Marin Draganja i Mate Pavić, koji su sa 7:6(0), 6:3 bili bolji od francuske kombinacije Marc Gicquel / Benoit Paire. Za točno sat i 15 minuta hrvatski je dvojac izborio drugo kolo turnira, odigravši gotovo nepogrešiv susret. Na svom su servisu Draganja i Pavić izgubili svega 13 poena, dok su na suparničkom uzeli 27!


Napravili su jedan break iz četiri ponuđene prilike, dok su pritom spasili tri break-lopte. U drugom će kolu Draganja i Pavić biti na velikom ispitu protiv osmih nositelja, kanadsko-srpske kombinacije, Daniela Nestora / Nenada Zimonjića.

Spomenimo i da je Ivo Karlović poražen u paru Poljakom Tomaszom Bednarekom od poljske kombinacije Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski sa 7:5, 7:5.

Australian Open, tenisači:

Pojedinačno, 2. kolo

Džumhur – Dodig 4:6, 4:6, 6:3, 4:1 predaja