SPEKTAKL U UMAGU

Dodig o Davis Cupu: Bit će zanimljivo protiv Murrayja

30.08.2013 u 16:56

Bionic
Reading

Sve je spremno za susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa, između tenisača Hrvatske i Velike Britanije. Stadion Stella Maris u Umagu bit će od 13. do 15. rujna poprište prvog susreta naše Davis Cup reprezentacije na domaćem terenu u zadnje dvije godine...

Suparnik Hrvatske u ovom iznimno važnom susretu kvalifikacija bit će Velika Britanija, koju će predvoditi pobjednik Wimbledona i treći igrač svijeta Andy Murray

S preko 100 godina tradicije i više od 120 zemalja sudionika, Davis Cup, by BNP Paribas, najprestižnije je tenisko momčadsko natjecanje i najveće godišnje momčadsko sportsko natjecanje uopće. Prošle sezone u Davis Cupu je sudjelovalo preko 500 igrača, a 185 susreta diljem svijeta uživo je pratilo više od 550.000 gledatelja te još milijuni putem televizijskih prijenosa. Hrvatska izabrana vrsta do sada je u ovom prestižnom natjecanju ostvarivala izuzetne rezultate, a izdvaja se osvajanje Davis Cupa 2005. godine, čime se upisala među samo 13 zemalja kojima je to pošlo za rukom.

Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković istaknuo je kako je posebno zadovoljstvo nakon dvije godine na domaćem terenu dočekati baš Veliku Britaniju, jer će to biti odlična prilika za poravnanje rezultata nakon pobjede Britanaca na Wimbledonu 2007.

Hrvatski reprezentativac Ivan Dodig pozvao je sve gledatelje da dođu u Umag bodriti njega i njegove kolege iz reprezentacije.

'Siguran sam da će biti jako zanimljivih mečeva, posebno protiv Andyja Murrayja. Očekujemo veliku podršku navijača u Umagu, nadam se da će domaća publika biti naš šesti igrač,' poručio je Dodig iz New Yorka.

Drugoga dana Davis Cup susreta, u subotu 14. rujna, prije igre parova, održat će se i svečana dodjela priznanja Međunarodne teniske federacije (ITF) hrvatskim tenisačima koji su dugogodišnjim nastupanjem za svoju zemlju u Davis Cup natjecanju na najbolji način promovirali ovo veliko natjecanje.

Priznanja će primiti Nikola Pilić, Boro Jovanović, Željko Franulović, Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić.