PAO KOHLSCHREIBER

Dodig napravio pravu malu senzaciju u Valenciji

22.10.2012 u 19:23

Bionic
Reading

Hrvatska će imati dva predstavnika u 2. kolu ATP dvoranskog turnira u Valenciji. Nakon Marina Čilića dalje ide i Ivan Dodig koji je u 1. kolu savladao favoriziranog Nijemca Philippa Kohlschreibera 6:2, 7:6(6).

Do vrijedne pobjede, svoje prve u trećem međusobnom ogledu protiv Kohlschreibera, 18. tenisača svijeta, Dodig je stigao nakon jednog sata i 50 minuta igre.

Sjajno je hrvatski tenisač otvorio susret, poveo 3:0, a kasnije još jednim breakom potvrdio dobivanje prvog seta. U drugom setu niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis, pa je isti otišao u tie-break, gdje je Međugorac izborio četiri vezane meč-lopte budući je poveo 6:2. Međutim, Nijemac ih je sve spasio, stigao do 6:6, da bi potom Dodig osvojio dva poena i došao do vrijedne pobjede.

Dodig je kao 110. tenisač svijeta nastup u glavnom dijelu turnira izborio kroz kvalifikacije, a sada ga u drugom kolu čeka okršaj protiv Australca Lleytona Hewitta koji je u 1. kolu iznenađujuće savladao 4. nositelja Argentinca Juana Monaca (6:3, 6:4).

Protiv nekad najboljeg, a danas 91. igrača svijeta, Dodig još nije igrao.

Ukoliko Dodig savlada Hewitta, a Čilić Fernanda Verdasca u 2. kolu, hrvatski će tenisači međusobno odmjeriti snage u četvrtfinalu.