ROLAND GARROS

Dodig junački pao, izgubio 12:10 u petom setu!

28.05.2013 u 21:19

Bionic
Reading

Ivan Dodig poražen je u 1. kolu Roland Garrosa. Bolji od njega nakon tri sata i 24 minute igre bio je Argentinac Guido Pella sa 4-6, 6-4, 6-3, 2-6, 12-10

Dodig je sjajno otvorio meč i činilo se kako sve ide na njegov mlin protiv 83. tenisača svijeta kojem je ovo bio premijerni nastup na drugom Grand Slam turniru sezone.

Naime, dobio je prvi set i u drugom poveo 3-0, s tim da do tog trenutka nije bio suočen s break-loptom. No, tada slijedi veliki pad u igri Međugorca koji gubi sljedećih 6 od sedam gemova, te vraća Pellu u meč.

Dodig je potom izgubio i treći set, da bi ponovo proigrao u četvrtom i lakoćom ga dobio. U petom setu Dodig je napravio break u prvom gemu, a potom odmah izgubio prednost u sljedećem. Breakova više nije bilo do 21. gema, kada je nažalost Dodig pokleknuo, a Pella break potvrdio i zgrabio priliku za okršaj u 2. kolu protiv Novaka Đokovića. Dodig je pak i dalje ostao bez pobjede u glavnom ždrijebu Roland Garrosa u trećem uzastopnom nastupu.

Bio je ovo drugi međusobni okršaj ove dvojice igrača i prva pobjeda Pelle.

Jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnom dijelu turnira ostao je Marin Čilić kojem će protivnik u 2. kolu biti malo poznati Australac Nick Kyrgios.

Roland Garros, 1. kolo:

Pella - Dodig 4-6, 6-4, 6-3, 2-6, 12-10