ODLIČAN POČETAK

Dodig izborio priliku protiv 'ranjenog' Nadala

05.01.2015 u 18:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobjedom 6-3, 6-1 nad Egipćaninom Mohamedom Safwatom u 1. kolu ATP turnira u Dohi započeo je novu sezonu

Ivan Dodig je najbolji mogući način iskoristio povoljan ždrijeb u 1. kolu ATP turnira u Dohi koji ga je spojio s 24-godišnjim Egipćaninom Mohamedom Safwatom, dobitnikom pozivnice za glavni turnir. Hrvatski tenisač trebao je samo 50 minuta da bi sa 6-3, 6-1 svladao 289. igrača s ATP ljestvice kojemu je ovo drugi nastup u karijeri u glavnom ždrijebu ATP turnira, s obzirom na to da je u Dohi igrao i 2012. te stigao do 2. kola.

Dodiga u 2. kolu čeka znatno teži posao, izglednim se čini ogled protiv Rafaela Nadala. No, branitelj prošlogodišnjeg naslova iz Dohe prethodno će morati pobijediti nekog od kvalifikanata. Nadal se nedavno nakon dulje pauze vratio na revijalnom ogledu u kojemu ga je deklasirao Andy Murray. Ako Rafa nije maksimalno spreman Ivan nije bez izgleda.

U Dohi igra i Ivo Karlović, koji će turnir otvoriti protiv Čeha Lukaša Rosola, dok će Borna Ćorić u Chennaiju tražiti put prema drugom kolu protiv Nizozemca Robina Haasea.