NASLJEDNIK DEL NEGRA

Doc Rivers ipak novi trener LA Clippersa?

24.06.2013 u 08:53

Bionic
Reading

Prema izvještaju Associated Pressa, aktualni trener košarkaša Boston Celticsa Doc Rivers (51) ipak će sljedeće sezone voditi momčad Los Angeles Clippersa...

U zamjenu bi Clippersi trebali dobiti prvi pick na NBA draftu 2015., iako NBA liga još treba odobriti taj posao.

Rivers je preuzeo Celticse 2004. usred najdulje trofejne suše u povijesti kluba i zahvaljujući velikoj trojci (Kevin Garnett, Paul Pierce i Ray Allen) odveo ih je do NBA prstena 2008. U finale su se vratili i dvije godine kasnije, ali su izgubili od LA Lakersa u sedam utakmica. Aktualni mu ugovor vrijedan 21 milijun dolara vrijedi još tri godine.

Celticsi i Clippersi također su međusobno razgovarali i o razmjeni igrača, pa bi tako put Los Angelesa u paketu sa Riversom mogao krenuti 37-godišnji Garnett, u zamjenu za izbor na draftu, centra DeAndre Jordana i playmakera Erica Bledsoea. Iako je komesar NBA lige David Stern odbacio takve razgovore, rekavši da momčadima nije dozvoljeno mijenjati aktivne igrače za trenera, do transfera bi ipak moglo doći samo bi klubovi trebali uvjeriti čelnike lige da je riječ o zasebnom ugovoru.

U 'generalno pospremanje' u Bostonu mogao bi biti uključen i 35-godišnji Paul Pierce koji bi sljedeće sezone trebao zaraditi 15.3 milijuna dolara, a za kojim su veliki interes pokazali Cleveland Cavaliersi.