'modro' slavlje u osijeku

[VIDEO/FOTO] Dinamo je više nego zasluženo slavio protiv bezopasnog Osijeka koji je u derbiju promašio penal i zabio si autogol...

29.08.2021 u 21:09

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u jednom od derbija 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige pobijedili u gostima Osijek 2:0. Gosti su poveli u 33. minuti, a strijelac je bio Jakić. Osijek je do izjednačenja mogao u 58. minuti, ali je Livaković obranio penal koji je izveo Pilj. U 65. minuti Dinamo je došao do drugog gola, autogolom Lončara...

Prvi ovosezonski sudar aktualnog prvaka i doprvaka dočekan je s velikim očekivanjima s obje strane. U prvom poluvremenu su ih opravdali samo izabranici Damir Krznara koji su, prema svemu viđenom, trebali imati i više od jednog gola prednosti.

U 14. minuti se prvi put u prilici našao Mislav Oršić. Njegov prvi udarac s 12-13 metara završio je u domaćem bloku, ali je dobio priliku za popravak. Novi udarac je bio precizniji, ali je Ivica Ivušić spriječio Oršića da se upiše u strijelce.

U 18. minuti je osječki golman bio nemoćan i mogao je samo pogledom ispratiti udarac Kristijana Jakića, ali se lopta odbila od vratnice. Prvi je na odbijenoj lopti bio Deni Jurić, ali ju nije uspio dobro zahvatiti.

U 33. minuti Dinamo je izveo sjajnu akciju koja je rezultirala vodećim golom. Najveći dio posla obavio je Bartol Franjić koji je došao do lopte na tridesetak metara od Dinamovog gola i u slalomu među osječkim nogometašima došao do suparničkog kaznenog prostora i dodao Juriću koji se sjurio po lijevom boku. On je uputio oštru prizemnu loptu paralelno s crtom peterca, koju je na drugoj vratnici dočekao Kristijan Jakić i bez poteškoća ju preusmjerio u nebranjenu mrežu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Osijek - NK Dinamo 0:1 Jakić 33' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Osijek je u cijelom prvom poluvremenu imao jedan udarac prema golu Dinama, ali je bio potpuno bezopasan i nije zahtijevao intervenciju Dominika Livakovića.

Na kraju poluvremena je inspirirani Jakić, koji će karijeru nastaviti u njemačkom Eintrachtu, umalo je po drugi put poslao loptu u mrežu. Asistirao mu je Bruno Petković, Jakić je iskosa s desne strane, s nekih desetak metara gađao suprotan kut. Ivušić je bio svladan, ali je gol spriječio Lončar koji se našao na metar ispred gol-crte.

Nenad Bjelica je pokušao promijeniti 'krvnu sliku' svoje momčadi ubacivši čak trojicu igrača na početku drugog poluvremena, a to su bili Pilj, Fiolić i Daku.

No, Dinamo je bolje počeo i drugo poluvrijeme i prvi imao veliku priliku. Raspoloženi Jakić se našao u ulozi asistenta, Jurić se našao u odličnoj poziciji desetak metara od gola, ali je prebacio gol...

  • +14
Osijek - Dinamo, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U jeku Dinamove nadmoći, Osijek je dobio iznenadnu pomoć. Šutalo je u 56. minuti u borbi za poziciju u kaznenom prostoru rukom zahvatio Ramona Miereza po licu. Sudac Ivan Bebek je prvo odmahnuo rukom, a na sugestiju iz VAR sobe ponovno pregledao situaciju i dosudio kazneni udarac.

Marin Pilj je preuzeo odgovornost izvođača, ali je njegov udarac u desnu stranu Dinamovog gola pročitao Dominik Livaković i spriječio Osječane da dođu do izjednačenja.

NK Osijek - NK Dinamo 0:1 penal za Osijek, obrana Livakovića Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

U 60. minuti je Osijek ponovno bio blizu izjednačenju, ali je Franjić klizećim startom blizu gol-crte spriječio da se lopta nakon gužve u kaznenom prostoru otkotrlja u mrežu.

Pet minuta poslije Franjić je ponovno bio u istaknutoj ulozi kod gola kojim je zagrebačka momčad udvostručila prednost. Iz slobodnog udarca je Oršić s tridesetak metara ubacio u kazneni prostor. Netko je od Osječana odbio loptu prema desnoj vratnici. Prije nego što je lopta prešla gol-crtu Franjić je uspio poslati prema sredini peterca. Danijel Lončar je u klizećem startu pokušao blokirati ubačaj, no lopta se prvo odbila od njega, potom od Ivušića i završila u golu...

Osijek - Dinamo 0:2 (Danijel Lončar, 65-ag) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Stečenu prednost je Dinamo znalački držao ne dopustivši domaćim igračima da ozbiljnije zaprijete Livakoviću. Zagrepčani su tako došli do svoje prve pobjede u Osijeku na koju su čekali još od studenog 2018. godine.

NK Osijek - NK Dinamo 0:2, 29.8.2021., sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Osijek - NK Dinamo, izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Utakmicu u Gradskom vrtu sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.

Strijelci: 0:1 Kristijan Jakić (33), 0:2 Danijel Lončar (65-ag)

Hrvatska 1. liga

Osijek-Dinamo Zagreb0:2
Hajduk-Rijeka1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb641113
2.Rijeka641113
3.Hajduk741213
4.Osijek741213
5.Gorica740312
6.Lokomotiva631210
7.Šibenik831410
8.Istra 196172056
9.Slaven Belupo71245
10.Hrvatski dragovoljac71063

Sljedeće utakmice

11.9.Istra 1961-Hajduk
11.9.Lokomotiva-Osijek
11.9.Dinamo Zagreb-Šibenik
11.9.Rijeka-Slaven Belupo
11.9.Gorica-Hrvatski dragovoljac