šarić uskače

Divljački udario BiH zvijezdu u glavu, a NBA ga brutalno kaznila; platit će milijune

14.12.2023 u 11:45

Bionic
Reading

Nakon što je Draymond Green namjerno šakom udario BiH igrača Jusufa Nurkića čekala se kazna čelnika NBA lige

Naime, pri borbi za loptu Draymond Green, igrač Golden State Warriorsa, namjerno je iz okreta udario u glavu Jusufa Nurkića, igrača Phoenix Sunsa. Naravno, suci su Greena odmah isključili i već tad je bilo jasno da ga čeka velika kazna. Nurkić je ošamućen ostao neko vrijeme ležati na parketu, ali nije teže ozlijeđen.

Zasad je NBA liga objavila kako je suspendiran na neodređeno vrijeme. Dakle, još se čeka konačna odluka...

Prije nego će točna kazna biti poznata Green će se naći s čelnicima kluba, a to su glavni menadžer Warriorsa Mike Dunleavy te naravno trener Steve Kerr. Na sastanku će biti i Greenov menadžer (agent).

Kako je taj incident izgledao pogledajte u prilogu.

Ukratko, moguće su suspenzije koje bi ga mogla jako puno koštati. Primjerice, ako Green dobije kaznu od 20 utakmica neigranja za svaku će biti morati platiti 154.000 dolara. A kazna bude veća od 20 utakmica, što nije nemoguće obzirom na njegovu prošlost i nedavni incident kad je gušio Francuza Rudyja Goberta (tad je bio suspendiran na pet utakmica!), to bi ga moglo koštati čak 203.000 dolara po utakmici!

Teoretski je moguće da će šaka u Nurkićevo lice Green koštati više od četiri milijuna dolara, a uz to će oslabiti i svoju momčad. Kako god se okrene kazna koju će dobiti Green koštat će ga milijune, a neki su mišljenja kako će mu to možda i okončati NBA karijeru.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Također treba reći kako je Green prošle sezone bio kažnjen jer je nagazio protivnika, udario je suigrača na treningu, a 2016. godine je propustio petu utakmicu finala protiv Clevelanda zbog sukoba sa LeBronom Jamesom.

Jedini koji bi u cijeloj priči mogao profitirati je Šibenčanin Dario Šarić koji igra na istoj poziciji i s kojim je trener Steve Kerr – oduševljen.