NBA liga

Zubac oduševio zakucavanjem u slavlju Clippersa; Šarić briljirao, ali Warriorsi izgubili

13.12.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši Ivica Zubac i Dario Šarić odigrali su vrlo dobro za svoje momčadi u NBA ligi. No, jedan od njih ipak nije došao do pobjede...

Košarkaši LA Clippersa pobijedili su na svom parketu Sacramento Kingse s uvjerljivih 119-99, a hrvatski centar Ivica Zubac je za pobjednike postigao šest koševa uz devet skokova. No jedno njegovo atraktivno zakucavanje, koje možete vidjeti u prilogu, završilo je među najboljim akcijama dana.

U petoj uzastopnoj pobjedi strijelce Clippersa je s 31 košem predvodio Kawhi Leonard, a po 15 su ubacili James Harden i Norman Powell.

Golden State Warriorsi su poraženi na gostovanju u Phoenixu, gdje su domaći Sunsi slavili sa 119-116.

Dario Šarić je za goste u nešto manje od 20 minuta igre postigao 15 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju, a prvi strijelac Warriorsa bio je Stephen Curry s 24 koša. Sunse je predvodio Devin Booker s 32 poena.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Drugu večer zaredom Denver Nuggetsi su došli do pobjede svladavši u Chicagu domaće Bullse sa 114-106, iako su u utakmicu ušli bez ozlijeđenog Jamala Murrayja, a drugo poluvrijeme odigrali bez isključenog Nikole Jokića.

Suci su isključili zvijezdu Nuggetsa 68 sekundi prije kraja druge četvrtine, kad je protestirao zbog nedosuđene osobne pogreške na njemu. Do trenutka isključenja Jokić je za 16 i pol minuta došao do četiri koša, šest asistencija i devet skokova.

Osim spomenute dvojice momčad Michaela Malonea je bila oslabljena i neigranjem Kentaviousa Caldwell-Popea u drugom poluvremenu, koji je na poluvremenu ostao u svlačionici zbog udarca u glavu.

U takvoj postavi je prvake do pobjede predvodio Reggie Jackson s 25 koševa, a Michael Porter je ubacio 17 poena. Julian Strawther je postigao 16 koševa, a Aaron Gordon je uz 14 poena imao sedam skokova i šest asistencija.

Najbolji strijelac Chicaga je bio Coby White s 27 koševa, a najbolji igrač Bullsa je bio Nikola Vučević koji je uz 26 poena imao i 16 skokova.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Boston Celticsi su ostali jedina neporažena momčad na domaćem parketu, a 11. ovosezonsku pobjedu u svom TD Gardenu su ostvarili protiv Cleveland Cavaliersa (120-113). S učinkom 17-5 Boston je vodeća momčad Istočne konferencije i izjednačen s vodećom momčadi Zapada Minnesota Timberwolevsima.

Po 25 koševa su za pobjednike ubacili Jaylen Brown i Jayson Tatum, koji je imao i deset skokova. Toliko ih je imao i Kristaps Porzingis koji je postigao i 21 poen. Derrick White je pogodio pet trica i završio utakmicu sa 17 koševa.

Celticsi su prelomili utakmicu šest minuta prije kraja, kad su kod rezultata 106-106 napravili seriju 9-0, od koje se Cavaliersi nisu više oporavili. Donovan Mitchell je za goste ubacio 29 poena.

Sličan rasplet se dogodio u American Airlines Centeru u Dallasu, gdje su domaći Mavericksi svladali Los Angeles Lakerse sa 127-125. Luka Dončić je šest i pol minuta prije kraja utakmice kod rezultata 108-108 donio vodstvo Dallasu, koje momčad Jasona Kidda više nije ispustila.

Slovenski košarkaš je bio najbolji strijelac Mavericksa s 33 koša, a podijelio je i 17 asistencija. Tim Hardaway Jr. je ubacio 32 poena, a Dante Exum 26 poodivši sedam trica, što mu je osobni rekord u NBA ligi.

Osvajače NBA kupa su u prvoj utakmici nakon trijumfa u Las Vegasu opet predvodili Anthony Davis s 37 koševa i 11 skokova te LeBron James s 33 poena i devet asistencija.

Poraz Lakersa (14-10) iskoristili su LA Clippersi i Phoenix Sunsi koji su im se primaknuli na samo jednu pobjedu zaostatka (13-10).