PREDSJEDNIKOVE ŽELJE

Divac: Želim barem 10 srpskih medalja u Londonu

11.07.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Predsjednik Srpskog olimpijskog odbora Vlade Divac najavio je da od srpskih sportaša u Londonu očekuje osvajanje najmanje 10 odličja

U odnosnu na Peking 2008. godine kada je Srbija imala 95 olimpijaca na Igre u Londonu putuje 115 sportaša, a vrlo optimističan u očekivanjima od njihovih nastupa je predsjednik tamošnjeg Olimpijskog odbora, proslavljeni bivši košarkaš Vlade Divac.

'U deset sportova imamo sportaše koji su rangirani među prva četiri i tu je realno priželjkivati medalju. Kada bih bio nerealan, ja bih najviše volio da svaki od naših 115 olimpijaca osvoji medalju, ali znam da je to nemoguće. Realno, svaka medalja je uspjeh', izjavio je Divac za srpske medije u Beogradu.

Sportska javnost u Srbiji procjenjuje da bi medalje trebale biti zagarantirane u tenisu (Novak Đoković u singlu i par Zimonjić - Tipsarević), zatim u muškom vaterpolu, te plivanju (Milorad Čavić). Standardno se očekuje medalja u streljaštvu gdje imaju neke od ponajboljih svjetskih natjecatelja, zatim su tu muška i ženska odbojkaška reprezentacija, veslači, rukometaši i taekwondo.

Na posljednjim Igrama u Pekingu Srbija je osvojila samo tri olimpijska odličja, pa su Divčeve najave uistinu vrlo optimistične.