ATP MIAMI

'Div sa Šalate' često je bio nezgodan protivnik za velikog Švicarca

21.03.2014 u 10:26

Bionic
Reading

Olakšan svih pritisaka Federer je potpuno opušteno ušao u ovu sezonu, a rezultat toga zasad je odličan. Švicarac igra potpuno bez opterećenja, a ono što je najvažnije iznimno dobro. Bilježi tako svoj najbolji start unazad prošlih nekoliko godina i do ovog turnira se može pohvaliti sa omjerom 19-3.

'Odmah sam rekao da je mi je glavni cilj ostati zdrav i samo želim uživati u tenisu', često je znao ponavljati Švicarac u svojim intervjuima od čeka posljednji puta u Dubaiju.

Na tom turniru je otišao do samog kraja, jedini puta ove sezone, no polufinale Australije finale Brisbanea i ono prošlo Indian Wellsa ne izgledaju nimalo loše.

'Mislim da je to bez dvojbe bio dobar meč, vrlo interesantan. Ovaj put su neki ključni poeni otišli na njegovu stranu, dok sam ja u drugom i trećem setu propustio neke prilike. No ne žalim za ničim, trenutno stvarno uživam u igri i ne igram sa nikakvim opterećenjem', istaknuo je trenutno peti igrač svijeta nakon finalnog poraza od Đokovića

Sa ovog turnira Federera vežu dobra sjećanja pošto je 2005-te i 2006-te otišao do samog kraja i tako je postao jedini igrač koji je ovdje spojio dvije vezane krune zajedno sa onima iz Indian Wellsa. No uoči njega je dao i interesantnu izjavu te na neki način požalio na umor:

'Najvjerojatnije ću igrati iako se trenutno osjećam umorno nakon napornog tjedna.'

Valja svakako podsjetiti da je Švicarac prošle godine radi sličnih problema preskočio ovaj turnir i nekako je baš nakon njega uslijedilo nešto slabije razdoblje obilježeno problemima sa leđima.

Stoga sada ima priliku za dobru 'berbu' bodova, no ždrijeb mu u na početku baš i nije bio previše sklon. Naime snage će u drugom kolu (prvo bio slobodan) odmjeriti sa Karlovićem, tenisačem kojeg malo tko voli vidjeti u ovako ranom stadiju turniru. protiv hrvatskog bombardera Federer se dosad obračunao čak 11 puta, a pamti deset pobjeda uz poraz iz Cincinnatija 2008. Spomenuti treba da je Hrvat često puta pružio vrlo dobar otpor u tim susretima, pogotovo u prvom setu koji je čak sedam puta otišao u trinaestu igru.

Za razliku od Federera, Karlović ovdje nije imao privilegiju oslobađanja prvog kola, te je u tu odigrao jedan svoj "klasični" meč. Snage je odmjerio sa Mathieuom koji je imao prednost adaptacije pošto je prošao dva kola kvalifikacija. Kao što smo spomenuli, vidjeli smo klasični susret Hrvata koji je otišao u dva tiebreaka i to bez ijedne pružene lopte sa obje strane. Snalažljiviji je tim ključnim trenucima bio Karlović, koji je usput rečeno osvojio i čak deset return poena više. Izdvojiti svakako ponovno njegovo odlično serviranje, odnosno ukupno 82% uspješnosti i 21 as servis.