OTKAZALA PAULA

Dirljivo povlačenje najveće britanske sportašice

01.08.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Teško je naći autentičniju britansku sportašicu od Paule Radcliffe, slavne atletske dugoprugašice koja je u srijedu morala otkazati nastup na domaćim Olimpijskim igrama

38-godišnja Paula Radcliffe i dalje kraj goleme crnopute konkurencije drži svjetski rekord u maratonu. Postigla ga je prije devet godina u Londonu, ali na omiljenim cestama neće moći napadati svoju prvu olimpijsku medalju.

'Od dana kada je London dobio Igre taj je nastup bio moj primarni životni cilj, ali neću moći', s puno emocija je legendarna Paula obavijestila javnost o prisilnom otkazivanju maratona i nastavila na rubu suza.

'Završetak olimpijske priče u svom gradu - može li biti ljepše? I onda ovo... Nekada vam skoro duša pukne kada tijelo ne može pratiti ono što mozak i srce toliko silno žele. Nastup na Igrama u Londonu je bila ideja vodilja dok sam prolazila kroz sve teškoće sa zdravljem, ali moram priznati da je ta priča gotova', rekla je legendarna atletičarka koja bi često većinu utrke izgledala kao da više ne može i na kraju slavila.

'Zahvalna sam svom predivnom sportu što me učinio boljom osobom, ali ovakve situacije jako, jako bole', završila je Paula koja bi sigurno bila dio spektakularne ceremonije otvaranja (vjerojatno uz bok veslačkom sir Redgraveu) da sve do kraja nije vjerovala da će po tko zna koji put pobijediti svoje tijelo i uživati u ovacijama stotina tisuća sunarodnjaka bez obzira na rezultat.

Sada se može posvetiti obiteljskom životu (ima dvoje djece!) i nastavku sportske karijere u nekoj drugoj ulozi. Lani je izabrana za britansku sportašicu desetljeća, njoj su sva vrata otvorena.

Paulu bi pozdravilo pola Londona. Ako je bicikliste gledalo gotovo milijun ljudi...