BLACKBURN ŠUTI

Dioufu 'doživotna', on je spreman na borbu

28.07.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Senegalski nogometni savez (FSF) suspendirao je napadača El Hadjija Dioufa na čak pet godina te mu zabranio bilo kakvu aktivnost u nogometu zbog njegovih izjava da je čitav nogometni sustav u Africi korumpiran. S obzirom da je Dioufu 30 godina, tako mu praktički namjeravaju prekinuti karijeru

Diouf je krajem lipnja dao intervju za radijsku postaju Radio France International (RFI) u kojoj je iznio spomenutu optužbu, posebice se osvrnuvši na svoj matični savez. Stoga je pozvan na saslušanje pred Disciplinsku komisiju FSF-a koja se trebala održati 20. srpnja, ali se nije pojavio.

Napadač Blackburn Roversa koji je trenutačno na posudbi u Glasgow Rangersima ima pravo žalbe na ovu odluku. Obzirom da je ranije najavio kako će 'ići u rat' sa savezom ako ga suspendiraju, ne treba sumnjati da će to pravo i iskoristiti te da još nije rekao svoju zadnju.

Blackburn se još nije službeno oglasio po ovom pitanju, no to bi Englezima mogla biti i dobra prilika. Ranije ovog mjeseca, naime, Seneglaca su kaznili zbog kašnjenja na prozivku i trener Steve Kean ga nije vodio na pripreme u Hong Kong. Ovo bi mogli doživjeti kao dar s neba i bezbolno se riješiti napadača koji u karijeri privlači gomilu problema. Najčešće je to njegovom krivicom, iako je u ovom konkretnom slučaju vrlo vjerojatno u pravu.