KAKVA ŠTETA

Dinara Safina zbog ozljede napušta tenis?

12.05.2011 u 17:38

Bionic
Reading

Bivša prva tenisačica svijeta, koju je do vrha doveo naš Željko Krajan, nalazi se pred najvećim izazovom - prekinuti karijeru zbog ozljede ili ne?

Bivša najbolja tenisačica svijeta Ruskinja Dinara Safina (25) propustit će zbog ozljede leđa drugi Grand Slam turnir sezone Roland Garros, a pod znakom pitanja je i nastavak karijere.

'Ne želim više mučiti svoje tijelo. Ne znam koliko ću pauzirati, međutim umorna sam od stalne borbe sa sobom', kazala je Safina koja se trenutačno nalazi na 68. mjestu WTA ljestvice.

Mlađa sestra bivšeg ruskog tenisača Marata Safina provela je na svjetskom broju jedan 26 tjedana tijekom 2009. godine. Safinu je na vrh WTA ljestvice doveo hrvatski trener Željko Krajan, a nakon dvije i pol godine rada razišli su se u svibnju 2010.

'Dosta mi je više postavljanja jednih te istih pitanja - kako su ti leđa, možeš li trenirati', dodala je mlada Ruskinja koja je bila svjetski broj jedan, ali nije osvojila niti jedan Grand Slam turnira. Tri puta je stigla do finala, no sva tri puta je izgubila. Prije tri godine u Rolanda Garros od Ane Ivanović, a 2009. u finalu Australian Opena od Serena Williams, te ponovo u Parizu od Svetlane Kuznjecove.