'modrima' komplimenti za igru

Dinamovog trenera svladale emocije i zaplakao pred novinarima

06.08.2017 u 22:06

Bionic
Reading

Dinamo je u najvećem hrvatskom derbiju svladao Hajduk 3:1, što je sasvim sigurno velika zadovoljština treneru 'modrih' Mariju Cvitanoviću, koji je momčad preuzeo od bivšeg trenera Peteva tek koji dan prije prvenstva. I zbog dosadašnje igre, uglavnom je dobivao kritike

Međutim, u najvećem derbiju, njegovi su igrači zaigrali kudikamo bolje, agresivnije, a onda i efikasnije. I zato nije ni čudo da su Cvitanovića obuzele emocije i da je pred novinarima na press-konferenciji zaplakao.

'Ako mogu kome pokloniti ovu pobjedu, onda je to našim obiteljima. Našim ženama, našoj djeci, našim roditeljima, braći koja znam koliko su patila ovo vrijeme. I koliko se oni odriču zbog nas, koliko zapravo žive s nama. U nekim trenucima i više nego mi sami', suznih je očiju govorio Cvitanović.

'Bio je užitak gledati ovu utakmicu. Prije nje igračima sam rekao samo dvije stvari, da osjete ponos i sreću na kraju. Uspjeli su, zato sam sretan', rekao je u kamere ArenaSporta nakon pobjede 3:1 protiv Hajduka Dinamov trener Mario Cvitanović.

  • +12
Navijači na tribinama za vrijeme utakmice GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Imali smo malo problema početkom nastavka s dugim loptama na Futacsa jer se izvlačio desno, gdje su naši niži igrači. Kod Hajdukova gola Benković je trebao stajati kod Nižića, ali napravili su blok i ostao je sam. Ali još sam sretniji da smo se izvukli iz toga, promijenili smo i sustav. Derbi je utakmica kao i svaka druga, i dalje smo u stvaranju, ali ovo je model, način na koji Dinamo treba igrati. Slijedi nam daljni rad i odricanje, moramo biti čvrsto na zemlji, da budemo još bolji'.

>> Dinamu pobjeda u derbiju; Hajduk ostao bez Futacsa

>> Trebaju li se u Hajduku ljutiti zbog prvog Dinamovog gola?

>> Snažne poruke Boysa i Torcide povodom Dana pobjede

'Ova je utakmica približila ono što želimo, a treba nam kontinuitet. I nakon Oddsa sam rekao da sam zadovoljan s nekim stvarima, a danas sam još više. Igrači trebaju vjerovati u ono što radimo i onda će biti dobro'.

'Analizirali smo Hajdukove jake strane i slabe točke. U prvom poluvremenu imali smo 6-7 situacija po lijevoj strani gdje je bio Junior, nije možda ulazio dovoljno odlučlno da završimo, ali zadovoljan sam, zabili smo tri gola u derbiju'.

'Ova nas pobjeda neće opiti, znam što moramo poboljšati i isticati. Dobili smo još veću širinu, na igračima je da rade što je zacrtano, svatko će dobiti priliku, danas nam se proširio roster, vjerujem da će se još više, a u utorak ćemo predstaviti Ademija. Neka navijači dođu u utorak poslijepodne podržati ga, zaslužio je', zaključio je Mario Cvitanović.