BUDUĆI PRVACI

Dinamovi klinci pokorili europske velikane

16.10.2016 u 18:30

Bionic
Reading

Dinamova U-16 generacija osvojila je prvo izdanje Istria Football Youth Cupa svladavši u finalu Red Bull Salzburg 2:0

Nakon četiri dana ugodnog druženja u Novigradu, s ostalim sudionicima prvog izdanja IFYC-a, nogometaši Fabijana Komljenovića u Zagreb se vraćaju kao pobjednici. 'Modri' su u finalnom dvoboju, u čvrstoj, borbenoj i izjednačenoj utakmici, ipak bili bolji i konkretniji te svladali vršnjake iz Red Bull Salzburga 2:0.

Austrijanci su u prvih petnaestak minuta imali inicijativu, a najbolju priliku promašio je Cisse. No othrvali su se 'modri' tom naletu i u 20. minuti poveli. Julardžija je ubacio, a Damir Magdić glavom skrenuo za vodstvo. Potom su Austrijanci zaprijetili preko Jordana, ali njegov udarac je otišao iznad gola.

U 33. minuti Ivijan Svržnjak, koji je kasnije proglašen i najboljim igračem turnira, oteo je loptu kapetanu Straussu i pokraj golmana pogodio za 2:0. Tim se rezultatom otišlo na odmor, a u drugih 40 minuta Dinamo je mudro čuvao prednost. Najbolju priliku imao je Nikolić koji je u 43. minuti pogodio vratnicu. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao iako su Austrijanci svim silama zapeli u namjeri da se vrate u utakmicu.

Uz Svržnjaka, koji je izabran za najboljeg igrača, 'modri' golman Renato Josipović primio je nagradu za najboljeg vratara turnira, dok je najefikasniji igrač Flavio Bucri iz Rome jer je zabio četiri gola.

'Presretan sam, nije mala stvar pobijediti takve velikane kao što su Milan i Tottenham, a onda još osvojiti prvo mjesto ispred ManchesterCityja i Red Bulla. Vjerujem da ćemo doći i dogodine, ali sam isto tako svjestan da će Dinamo imati puno problema da obrani naslov. Ovaj turnir je pun pogodak', rekao je Fabijan Komljenović.

U utakmici za treće mjesto Manchester City, najmlađa momčad na turniru, jer 'građani' su igrali s U-15 igračima, stigla je do trijumfa. City je u Novigradu pobijedio Milan 5:4, a junak pobjede bio je Jakob Skinner koji je zabio dva gola.

U utakmici za peto mjesto Roma je deklasirala Tottenham 4:1.

'Fenomenalna organizacija turnira, po sastavima je definitivno jedan od najjačih ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Sve je ovo velika promocija za Istru, Novigrad, Umag i Rovinj. Ovo je čudo, čestitam svima, jer koliko sam uspio razgovarati s predstavnicima klubova, svi su jako zadovoljni - smještajem i kvalitetom utakmica. HNS je uvijek bio pobornik turnira mlađih uzrasta, ulaže se i sigurno ćemo dogodine sudjelovati u organizaciji novog izdanja', rekao je Robert Markulin, član Izvršnog odbora HNS-a, čijim riječima će se sigurno najviše veseliti Ives Čakarun koji sljedeće sezone želi broj sudionika sa šest povećati na 12. U tom smislu i financijska pomoć bila bi dobrodošla.