BRAVO

Dinamovi juniori preko milanskog Intera do finala

11.04.2013 u 20:30

Bionic
Reading

Juniori Dinama prošli su u finale istaknutog turnira International Football Youth Championship koji se od 5. do 15. travnja održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Momčad trenera Igora Cvitanovića u polufinalu je u regularnom dijelu utakmice odigrala 2:2 s milanskim Interom, a zahvaljujući boljem izvođenju kaznenih udaraca, juniori Dinama ostvarili su uz konačnih 6:5 plasman u samu završnicu turnira.

Pogotke za Dinamo u regularnom dijelu utakmice postigli su Capan i Luka Leko. U utakmici finala Dinamo će igrati protiv domaćina Al Aina koji je u polufinalu slavio 2:0 protiv Celtica.

Prisjetimo se ukratko puta juniora Dinama do samog finala turnira. U prvoj su fazi turnira i prve dvije utakmice po skupinama upisali 2:1 pobjedu protiv Benfice i poraz 0:1 od Celtica.


Za prolaz u polufinale turnira Dinamu je tako kao drugoplasiranoj momčadi turnira trebala pobjeda Celtica protiv Benfice, upravo se to i dogodilo i modri su juniori prošli u polufinale.

U polufinalu su, kao što smo već spomenuli, u četvrtak svladali Inter, a heroj utakmice svakako je bio vratar Marko Mikulić koji je obranio čak tri penala.

Utakmica finala Dinamo - Al Ain na rasporedu je u subotu u 19 sati (prema lokalnom vremenu), jednako kao i proglašenje pobjednika te završna ceremonija.