KATASTROFA

Dinamove gluposti za novu europsku sramotu!

03.10.2013 u 22:57

  • +9

Europska liga, 2. kolo: Ludogorec - Dinamo

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Bionic
Reading

U drugom kolu Europske lige Dinamo je na gostovanju u Sofiji poražen od Ludogoreca 3:0. 'Modri' su u skupini i dalje bez boda

San o europskom proljeću uništen je nakon samo dvije utakmice. Hrvatskom prvaku je nakon Černomoreca pljusku opalio i Ludogorec pa prezimljavanje u UEFA natjecanju izgleda kao bajka. Ne želimo si ni zamišljati kako bi Dinamo izgledao u Ligi prvaka protiv jačih klubova kada se ni u puno slabijoj Europskoj ligi ne može sastati s bodom.

Dinamovi igrači u susret su ušli uplašeno i nezainteresirano. Ludogorec je to odmah naplatio. Nakon početnog pritiska Bugari su u 12. minuti poveli. Poslije nekoliko povezanih pogrešaka 'modrih' nogometaša loptu je s nekoliko metara u gol ugurao Juninho Quixada.

Sljedeću utakmicu Dinamo igra u Zagrebu protiv PSV-a (24. listopada, 21,05 sati), ali zbog kazne pred praznim maksimirskim tribinama.

Ni taj pogodak nije probudio Ivankovićevu družinu za koju je lopta u pojedinim trenucima bila kao 'strano tijelo', a 'kruna' svega bila je tragikomična pogreška vratara Zelenike u 34. koju je kaznio Virgil Misidjan.

Što se tiče hrvatskog prvaka, on je u prvih 45 minuta dva puta zaprijetio preko Soudanija, ali je u oba navrata na pravom mjestu bio Stojanov.


Nastavak je sjajnom prilikom otvorio Dinamo, Sammir je pronašao Soudanija kojeg je u stopostotnoj šansi treći put zaustavio raspoloženi bugarski čuvar mreže.

Na ljestvici skupine B Ludogorec je s maksimalnih šest bodova, PSV i Černomorec imaju po tri, a Dinamo Zagreb je bez bodova.

Izgledalo je kako je iz svlačionice izašao neki drugi, puno bolji Dinamo, ali smo se brzo razuvjerili. Dogodila se nova glupost. U 61. minuti je Soudani napucao Šimunovića, lopta je stigla do Svetoslava Djakova kojem nije bilo teško svladati Zeleniku.

Par minuta kasnije domaćina je darivao i Pinto, ali srećom po 'modre' igrači Ludogoreca novu 'majstoriju' gostujuće obrane nisu kaznili.

U 80. zabio je jedan od tragičara Soudani, no pogodak mu je bio poništen, jer je prije toga lopta izašla u aut. Tako hrvatska momčad nije stigla ni do počasnog gola, a s takvim pristupom nije to ni zaslužila.

Ludogorec - Dinamo 3:0, sažetak

Europska liga, Skupina B, 2. kolo

Ludogorets Razgrad 3 0 Dinamo Zagreb
Strijelci
1:0 J. Quixada (11') 2:0 V. Misidjan (34')
3:0 S. Dyakov (61')
Sastavi
V. Stoyanov
C. Moti
A. Barthe
U. Junior Caicara
G. Choco
M. Aleksandrov Ivanov
F. Ricardo Gomes Fabio Espinho (63' H. Zlatinski)
S. Dyakov
M. Nascimento Marcelinho (63' H. Zlatinski)
V. Misidjan (89' P. Dani Abalo)
J. Quixada (71' R. Bezjak)
J. Šimunić
D. Ferreira Mendonca Ivo Pinto
J. Simunovic
J. Pivaric
J. Cruz Campos Sammir (67' A. Halilovic)
B. Sare (39' D. Cop)
A. Ademi
M. Brozovic (88' Z. Pamic)
E. Arbi Soudani
J. Fernandes
O. Zelenika
Žuti kartoni
V. Misidjan 37'
S. Dyakov 55'
B. Sare 14'
A. Ademi 58'
A. Halilovic 74'