ISTRIA YOUTH CUP

Dinamovci pregazili Tottenham; u finalu im se smiješi City

17.10.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Mladi nogometaši Dinama u Dajli su stigli do još jednog velikog skalpa. Nakon pobjede nad Milanom u četvrtak, u petak su svladali vršnjake Tottenhama i to s još uvjerljivijih 4:2 te će u nedjelju od 15 sati igrati u finalu. U drugoj skupini, petak je nudio dvoboj Manchester Cityja i Rome, a Englezi su slavili s 2:1 te čekaju ishod subotnjeg ogleda Rome i Red Bull Salzburga

Mladi nogometaši zagrebačkog Dinama, a koje vodi Fabijan Komljenović, u nedjelju će igrati za premijerni naslov Istria football Youth Cupa.

Mladi su dinamovci u petak s 4:2 svladali Tottenham i još jednom potvrdili kvalitetu rada omladinske škole, a koju su demonstrirali već u ogledu protiv uglednog Milana.

Protiv Tottenhama su čak imali i peh da love prednost 'spursa', no igrom ni u jednom trenutku njihova pobjeda nije bila upitna.

Englezi su poveli već u trećoj minuti kada je Maghoma preciznim udarcem iz slobodnjaka svladao Josipovića. Međutim, nisu se 'spursi' dugo veselili jer već u sedmoj minuti Tainio je u svom 16-ercu srušio Svržnjaka, a precizan bijele točke bio je Juradžija.

A potpuni preokret mogao se dogoditi već u sljedećim minutama. no prvo je Statham zaustavio Stranput,a potom je i vratar Mbeta pročitao Jančića i bacio mu se pod noge.

Ipak, treću opasnost Mbeta nije uspio zaustaviti.

Jančić je prevario Binksa te lijevom nogom ubacio pred gol, a Svržnjak je glavom loptu skrenuo u mrežu za vodstvo Dinama 2:1.

Šokirani Englezi u 13. minuti su posve nokautirani a akcija je bila vrlo slična onoj iz 11. minute. Jančić je kroz dvojicu loptu dodao do Svržnjaka, a ovaj je ovog puta zaobišao golmana i pogodio za velikih 3:1.

S obzirom na ubrzan ritam i umor jer ovo je bila druga utakmica u dva dana, Komljenović je u nastavku mijenjao, pa su gosti uspjeli iskoristiti tu neuigranost. Nikolić je nespretno reagirao o svom 16-ercu, a Mahgoma je je s bijele točke smanjio na 2:3.

Ipak, svoju dominaciju 'modri' su potvrdili tri minute prije kraja dvoboja, kada je Stranput iz kornera direktno matirao golmana 'spursa'.

Nešto kasnije, pod prijetnjom kiše, u Rovinju su igrali Manchester City i Roma. 'Građani' su nakon prvog dijela vodili s 2:0, ali su u nastavku dopustili Talijanima da se vrate u utakmicu. Naime, vratar Louie Moulden je, želeći loptu čim prije dodati suigračima, pogodio Bucrija, od kojeg se lopta odbila u mrežu.

Pokušali su potom mladi 'vučići' na galamu i uz glasnu podršku roditelja, koji su očito došli uživati u nastupima svoje djece ali i ljepotama ovog dijela Istre, doći do potpunog preokreta, no pobjeda je ipak pripala boljem suparniku. City tako nakon remija s Red Bull Salzburgom (2:2) i ovom pobjedom, čeka subotnji ishod preostala dva suparnika skupine jer - ako Roma pobijedi ili izbori remi - City će za naslov igrati protiv Dinama.

Istria football youth Cup – 2. kolo

TOTTENHAM – DINAMO 2:4

DAJLA – Igralište s umjetnom travom. Gledatelja 150. Sudac: Saša Kapular (Brtonigla).

Strijelac: 1:0 Maghoma (3), 1:1 Julardžija (7-11m), 1:2 Svržnjak (11), 1:3 Svržnjak (13), 2:3 Maghoma (44-11m), 2:4 Stranput (77).

TOTTENHAM: Mbeta, Patterson, Binks (od 41.Dearman), Bowden, Tainio (od 41. White), Statham, Pochettino (od 41. Thorpe), Shashoua, Parott, Maghoma (od 59. Mehmeti), Clarke
Trener: Ali Mehmet.

DINAMO: Josipović (od 41. Vidović), Braun, Hrvoj, Nikolić, Jančić (od 49. Burmudžija), Magdić (od 54. Radonja), Julardžija (od 61. Brkić), Vukasović, Stranput, Svržnjak (od 61. Jurišić), Janković (od 41. Hasić). Trener: Fabijan Komljenović.