sve je jasno

Dinamov veznjak odlazi u Španjolsku za višemilijunski iznos? Evo što o tome kažu u Real Sociedadu

22.08.2022 u 08:07

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Real Sociedad ne namjerava poslati ponudu zagrebačkom Dinamu za ofenzivnog veznog igrača Luku Ivanušeca, rekao je klupski glasnogovornik, odgovorivši na medijska nagađanja u Hrvatskoj.

Sportske novosti su u nedjelju, pozivajući se na 'dobro obaviještene izvore', izvijestile da je klub iz Baskije zainteresiran za 23-godišnjeg Ivanušeca i da bi hrvatskom prvaku Dinamu 'uskoro mogla stići službena ponuda'.

'Ovo nam je prva vijest o tome', rekao je Jon Ander Munduate, glasnogovornik Real Sociedada, u telefonskom razgovoru za Hinu.

Prijelazni rok traje još deset dana, do 31.kolovoza.

Real Sociedad, prošle sezone šesti u prvenstvu, dobro je popunjen na ofenzivnim veznim pozicijama.

'Real Sociedad se ne treba pojačavati na toj poziciji', kaže novinarka Marta Gonzalo, koja izvještava o Real Sociedadu u San Sebastijanu za španjolski nogometni portal El Desmarque. Napominje da takav transfer nije izgledan.

'Real Sociedad bi do kraja prijelaznog roka mogao eventualno dovesti napadača, čistu ‘devetku’, i možda vratara', kaže.

Napadač Carlos Fernandez će zbog ozljede pauzirati dva mjeseca pa bi uprava mogla na tržištu potražiti zamjenu jer trenutno ima samo dvojicu golgetera u svojim redovima, Alexandera Isaka i novopridošlog Mohameda Ali-Choa, te Jona Karrikaburua iz podmlatka.

'U svakom slučaju, klub ne namjerava uložiti puno novca u igrača koji bi došao na tu poziciju', kaže Gonzalo.

  • +18
Dinamo - Osijek (6. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Ivanušec ne igra na tom mjestu i košta oko 12,5 milijuna eura, podatak je specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.

Real Sociedad, koji će igrati u Europskoj ligi ove sezone, ljetos je doveo igrače za 31,5 milijuna eura a prodao za 10,5 milijuna eura.

Među dovedenim su igračima desno krilo Brais Mendes koji također može igrati ofenzivno na sredini terena kao i Takefusa Kubo kupljen od Real Madrida.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Real Sociedad je u nedjelju izgubio na svom terenu s 1:4 od Barcelone a na poziciji središnjeg ofenzivnog veznog igrao je 36-godišnji David Silva. On je u travnju produžio ugovor do 30. lipnja 2023. Silva je bio u udarnoj postavi i prije tjedan dana kada je Real Sociedad slavio s 1:0 kod Cadiza.

Plavo-bijeli iz San Sebastijana su prošli mjesec prodali Rijeci krilnog napadača Naisa Djouahru.