povratak u ukrajinu

Dinamov protivnik u Ligi prvaka napravio izvrstan posao; Šahtar iz Bundeslige doveo zvučno pojačanje

03.09.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Momčad Šahtara iz Donjecka posljednjeg je dana prijelaznog roka osigurala veliko pojačanje za nastupe u Ligi prvaka. U redove 'rudara' stigao je jedan od najboljih ukrajinskih nogometaša, Jevgenij Konopljanka (29)

Sjajan su posao u samoj završnici prijelaznog roka odradili Ukrajinci u čijem je stručnom stožeru nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna.

Uspio je Šahtar u svoje redove na tri sezone dovesti Jevgenija Konopljanku (29), jednog od najboljih ukrajinskih nogometaša. Sjajni je veznjak karijeru započeo u Dnjipru, a igrao je i za Sevillu, a posljednje je tri sezone proveo u Bundesligi u redovima Schalkea. Tako se poklopilo da je dres njemačkih 'rudara' zamijenio onim ukrajinskih 'rudara'...

Sigurno je kako će Konopljanka biti veliko pojačanje, posebice nakon što je Šahtar u svojim redovima zadržao najboljeg pojedinca, Brazilca Taisona. Iako Konopljanka u Schalkeu baš i nije bio najstandardniji (prošle sezone odigrao je 21 utakmicu, mahom je ulazio s klupe, te je zabio jedan gol uz dvije asistencije), s formom ne bi trebao imati previše problema jer je sjajno igrao za reprezentaciju Ukrajine. Spomenimo samo kako je u lipnju, u 'demoliranju' Srbije 5:0, zabio dva gola...

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Kako god bilo, Jevgenij Konopljanka veliko je pojačanje za Šahtar koji s Dinamom u Ligi prvaka igra 'dvomeč' - prvo u 3. kolu (22. listopada) 'modri' gostuju u Ukrajini, a već u 4. kolu (6. studenog) Šahtar stiže na Maksimir.