DESECI MILIJUNA EURA U IGRI

Dinamov kapitalac Dani Olmo odlučio gdje želi igrati nakon zimske stanke; evo što se zapravo krije iza ove odluke

06.12.2019 u 14:10

Bionic
Reading

Uoči posljednjih utakmica prvog dijela sezone trener Dinama Nenad Bjelica jasno je svima dao do znanja kako će pokušati svoje najbolje igrače zadržati do kraja sezone tj. do ljetnog godišnjeg odmora. No, što se zapravo krije iza toga da Dinamo usprkos bogatim ponudama ipak u svojim redovima zadrži 21-godišnjeg Španjolca Danija Olma i napadača Brunu Petkovića

Prije zimske stanke nogometaše Dinama čeka još nekoliko utakmica od kojih je svakako najznačajnija ona koja ja zakazana za srijedu 11. prosinca kada u Zagreb dolazi bogati Manchester City u posljednjem kolu Lige prvaka.

Završna utakmica sezone na rasporedu je 18. prosinca 2019. kada Dinamo na Maksimiru dočekuje Rijeku u ranije odgođenom susretu 6. kola HT Prve lige. No, nagađanja u kojem će sastavu Dinamo igrati proljetni dio sezone već su krenula, ali je zapravo trener Dinama Nenad Bjelica jasno sve rekao:

'Vidjet ćemo, Dinamo nema nikakvu potrebu za prodajom. Hoće li doći do neke dobre ponude, teško je to reći. Naravno da je teško zadržati igrače kad dođu takve ponude. Nastojat ćemo ih zadržati do ljeta', kazao je Bjelica.

Dan kasnije iz krugova bliskih Daniju Olmu stigla je informacija kako je španjolski reprezentativac odlučio ostati u Dinamu do ljeta.

'Odlazak mladog igrača u zimskom prijelaznom roku definitivno nije najbolji put. Ako si zaradio luksuz da možeš birati, onda uvijek odlaziš na ljeto. Zato držim da će Olmo otići tek idućeg ljeta. Uostalom, njegov otac koji je trener, također želi da Dani ode na ljeto, a ne sad u ovom zimskom prijelaznom roku', kazao je za Sportske novosti Olmov hrvatski menadžer Andy Bara.

Naravno, ako je ta informacija točna to je lijepa vijest za Dinamo, no s druge strane jasno je kako čelnici Dinama neće dugo razmišljati ako neki bogati klub dođe sa 45-50 milijuna eura plus određeni bonusi. Itekako su svjesni da u svojim redovima imaju kapitalca!

No, što se zapravo krije iza cijele ove operacije? Drugi dio sezone svakako je lakši za odigrati, a svakom novom utakmicom cijena Olmu svakako neće biti u padu. Dapače. Uz sve to, ako Olmo izbori status španjolskog reprezentativca na Euru 2020. cijena će mu još dodatno narasti na minimalno 50 milijuna eura. Ako zablista na Euru nije nemoguće da mu cijena skoči i na 60 milijuna eura koliko bi recimo Dinamo koštala izgradnja novog modernog stadiona.

I što je najvažnije, puno se lakše uklopiti u novu momčad na ljetnim pripremama kada sve kreće od početka, a često i s nekoliko novih igrača ili novim trenerom.

Kakvog bi smisla bilo otići u moćni europski klub koji se bori za dvostruku krunu i koji je savršeno uigran? Boriti se za minutažu u takvom klubu uoči borbe za dres Španjolske na Euru baš i nema smisla. Olmo očito želi doći na pripreme Španjolske u TOP formi, a menadžeri su ovom njegovom odlukom dodatno dobili na vremenu da pregovaraju o odšteti koja će očito biti duplo veća od dosadašnje rekordne koju drži Marko Pjaca sa 23 milijuna eura.

Od izvora bliskog Dinamu doznajemo kako su zaista odlučili da Olmo ostane do ljeta uz dodatak kako tu odluku može promijeniti samo nemoralna ponuda. Koji je to iznos nemoralna ponuda znaju samo čelnici Dinama…

Sve identično kao za Olma vrijedi i za Petkovića koji je okolnim putem stigao kao poprilično nepoznat iz Italije da bi danas vrijedio minimalno 10-15 milijuna eura. I cijena mu rapidno raste otkad je postao hrvatski reprezentativac koji je stekao status člana udarne postave zbog golova koje postiže kao na traci.

'Ne volim govoriti o drugim igračima, ali da sad u Dinamo dođe Griezmann, ne bi se kraj Petkovića naigrao! To vam je tako u svakom klubu, kad se formira momčad koja igra dobro, teško je upasti i izboriti se za udarni sastav, zato smo mi da Dani ostane u Dinamu, da ode na ljeto kad sve ipak u velikoj mjeri ide ispočetka', slikovito je dodao Bara.

  • +7
Prva momčad Dinama izazvala veliku gužvu na adventskoj kućici 'Dinamova čarolija' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL